Brennhete Sørloth scoret i tredje landskamp på rad

Norge vant på Malta uten å imponere.

Se sammendrag i vinduet øverst!

Malta-Norge 1-2

Alexander Sørloth benyttet kampen mot lilleputten Malta til å pynte på sin fine statistikk for både klubb- og landslag denne høsten.

Trønderen sendte Norge tilbake i ledelsen etter drøyt timen spilt.

Sander Berge ble spilt fri i feltet, og Sørloth fikk ballen servert på åpent mål. 23-åringen gjorde ingen feil, og satte inn sitt sjette mål på 22 kamper med flagget på brystet.

Fire av dem har kommet i hans tre siste kamper.

Trønderen er imidlertid ikke veldig godt fornøyd med det landslaget viste.

– Jeg tror vi skal glemme denne kampen fortest mulig. Det var ikke bra i det hele tatt. Vi skal score mer enn to. Tre poeng er det eneste vi kan ta med oss, sier han til TV 2.

Slik kommer Norge til EM

Norge skal møte Serbia på Ullevaal i EM-playoff i mars, som et resultat av at Nations League-gruppen ble vunnet.

Blir Serbia slått, venter det en ren finale om EM-plass. Skottland er allerede klar for den andre semifinalen. Hvem skottene skal møte, er i skrivende stund uklart.

Les mer om veien til EM her og mulige motstandere her.

I EM-playoffen blir det tøff kamp mellom Sørloth og Erling Braut Haaland om spissplassen ved siden av Joshua King.

– Det er spesielt tre spisser som er i utrolig god form. Det er et luksusproblem for Lars (Lagerbäck), men det er opp til han å ta opp laget, understreker Sørloth.

– Dra ned rullegardinen

Lagerbäck er ikke fornøyd med spillet.

– Å vinne er alltid bra, men utenom må vi dra ned rullegardinen for denne kampen, sier svensken til TV 2.

Til tross for at Norge hadde mye ball, ble det ikke skapt sjanse på sjanse.

– Når vi møter et lag som ligger så lavt, klarer vi ikke å spille på den måten vi har. Vi blir altfor stillestående, og spiller ikke på den måten vi skal, sukker Lagerbäck.

Landslagssamlingen endte i to seirer mot Færøyene og Malta. King konstaterer at landslagsgutta ikke var på sitt beste i noen av kampene.

– Når vi møtes i mars, er jeg ganske sikker på at gutta er der de skal være. Det er noe helt annet å spille borte mot Malta foran 300 tilskuere enn et fullsatt Ullevaal når det virkelig gjelder. Jeg gleder meg til mars. Det er en stund til, men jeg håper alle kommer tilbake i toppform når vi møtes igjen, sier Bournemouth-spissen.

Ripe i lakken

Norge fikk en drømmestart på oppgjøret. Bare seks minutter var gått da King kranglet ballen i mål etter det som først så ut til å bli en fryktelig bom fra én meter.

Norge dominerte banespillet i første omgang, men uten å skape flust av målsjanser. På tampen av første omgang utlignet Malta.

Lillestrøm-kjenningen Michael Mifsud fant Paul Fenech på bakerste stolpe. Den maltesiske kantspilleren var god da han satte ballen mellom beina på Ørjan Nyland i det norske buret. Det var en ripe i lakken for Lagerbäck: Malta hadde gått åtte kvalifiseringskamper på rad uten å score.

Forrige scoring kom mot Færøyene på hjemmebane.

– Det er et utrolig enkelt mål å slippe inn, sukket ekspertkommentator Brede Hangeland.

– Det er veldig skuffende. Jeg sa før kampen at det mest skuffende som kunne skje, var å slippe inn et mål. Begge sidebackene gjør en dårlig jobb, istemte Drillo i TV 2s studio.

Straffebom – så måtte King ut med skade

Sørloth sendte Norge tilbake i ledelsen etter drøyt timen spilt. Kort tid senere både kunne og burde det ha stått 3-1.

Sørloth ble sendt i bakken da han på ny skulle avslutte på åpent mål. King gikk frem for å ta straffen. Romsås-guttens forsøk ble imidlertid for svakt, og Malta-målvakten Henry Bonello fikk dyttet ballen ut til corner.

Flere scoringer ble det ikke på middelhavsøyen.

En strek i regningen var at King måtte kaste inn håndkleet kort tid før slutt. Bournemouth-angriperen så ut til å kjenne det i hamstringen.

– Bournemouth og Eddie Howe (manageren, journ. anm.) vil være særdeles lite fornøyd med at han spilte nesten 90 minutter på Malta hvis det er en strekk, konstaterte Hangeland fra kommentatorboksen.

Norge endte på tredjeplass i EM-kvalifiseringens gruppe J, fire poeng bak Sverige. I mars er det duket for EM-playoff mot Serbia for landslagsgutta.