Frode Berg vil snakke til pressen tirsdag kveld

Det innkalles til pressekonferanse tirsdag kveld i Frode Berg-saken. Berg selv skal møte pressen.

I RETTEN: Her er Frode Berg og hans forsvarer Ilja Novikov ved byretten i Moskva idet dommen mot ham ble lest opp i april. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
I RETTEN: Her er Frode Berg og hans forsvarer Ilja Novikov ved byretten i Moskva idet dommen mot ham ble lest opp i april. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Frode Berg skal tirsdag kveld møte på en pressekonferanse på et hotell i Oslo.

Et utvalg medier er invitert til å delta.

– Grunnet sakens natur, vil vi avgrense antallet journalister i denne første fasen, og kun et utvalg medier er invitert til å delta, opplyser Brynjulf Risnes, Bergs advokat, i en pressemelding.

Det vil da bli en seanse der Berg selv kommer med en uttalelse, før pressen får mulighet til å stille spørsmål.

I møter

Mandag skal ifølge VG Berg ha hatt korte møter med både sjefen for E-tjenesten og med Politiets sikkerhetstjeneste. Dette bekrefter Risnes ovenfor avisen mandag kveld.

– Begge møtene var på Bergs initiativ og det ble utvekslet litt informasjon. Jeg kan ikke si noe om innholdet i møtene, men det var ikke på noen vis noen debriefing. Dette var det Frode som ville gjøre, sier Risnes til avisen.

Ankom lørdag

Det var lørdag kveld at Berg var tilbake på norsk jord.

– Han er naturligvis fryktelig lykkelig over at han er hjemme og fått møte både kone og datter. Samtidig er det fryktelig mye forskjellige følelser som strømmer gjennom og det er litt overveldende for ham, sa hans advokat Risnes til TV 2 lørdag.

Frode Berg kom hjem til Norge som del av en fangeutveksling mellom Russland og Litauen. Han ble fredag løslatt fra fengsel i Russland, der han sonet en dom for spionasje.