Sandra Lyng (32): – Jeg vil hjelpe folk som gruer seg til jul

Sandra Lyng Haugen (32) har nå sluppet julesangen «Julefantasi». Den handler om alle de som gruer seg til julehøytiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sangen «Julefantasi» er både vond og vakker å høre på og handler om at ikke alle har det godt i julehøytiden.

Julesangen har et viktig budskap og Sandra synger om opplevelser som mange barn og unge deler i julehøytiden - det å grue seg til jul.

Omtenksom artist

Ideén til låta fikk Sandra da hun blogget for tre år siden og oppfordret leserne til å sende inn telefonnummerne til noen som trengte en oppmuntring i jula. Hun ringte til mange med en hyggelig hilsen og har gjort dette til en tradisjon.

– Gjennom min åpenhet på sosiale medier så har jeg fått mange meldinger fra folk som sliter og som er åpen med meg. Da er det mange som har sagt at jula er den tiden på året de gruer seg mest til, sier Sandra til TV 2.

Mer åpenhet

En økende andel av nordmenn gruer seg til jul. De siste årene har det vært mer åpenhet rundt tematikken noe Sandra bidrar stort med ved å gi ut denne sangen.

– Da vi gikk i studio sa vi at nå skal vi lage en julesang. Da tenkte jeg at det er så mange fine julesanger om alt vi gleder oss til med julen. Hva med alle de som ikke gjør det. Jeg hadde lyst til å lage en sang om de som gruer seg til julehøytiden, sier Sandra.

Takknemlighet

Sandra er Mamma til lille Sander på et år, nå gleder hun seg til å skape juletradisjoner for sønnen og lære han å være takknemlig.

– Jeg gleder meg veldig til å skape nye tradisjoner med ham. Og jeg kommer til å prøve å lære Sander om gleden å gi og ikke bare å få og få. Vi i Norge er veldig bortskjemte og vi har jo råd til mange dyre julegaver, også er det noen som ikke har råd i det hele tatt, avslutter Sandra Lyng Haugen.