STORSPILTE: Guro Nestaker, her fra en kamp mot Sola, scoret ti mål mot Tertnes.
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
STORSPILTE: Guro Nestaker, her fra en kamp mot Sola, scoret ti mål mot Tertnes. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto: Geir Olsen

Storhamar knuste Tertnes og er videre til gruppespill i EHF-cupen

Storhamar knuste Tertnes 39-13 i EHF-cupens tredje og siste kvalifiseringsrunde søndag. Dermed er hamarlaget videre til gruppespillet.

Tertnes slo Storhamar 31-26 i kvalifiseringsrundens første kamp 10. november. I søndagens returoppgjør på bortebane var det Storhamar som viste seg sterkest.

Med en suveren 39-13 seier over bergenserne sikret de seg adgang til gruppespillet med målforskjellen 65-44.

Storhamar tok raskt ledelsen på hjemmebane og til pause sto det 15-7 i hamarlagets favør. Etter hvilen klarte ikke Tertnes-jentene å ta igjen forspranget, og måtte se Storhamar score fire etter hverandre før de klarte å svare. Hamarjentene fortsatte å dominere og ved kampslutt kapret de seieren 26 mål foran bergenserne.

For Storhamar var det Guro Nestaker utmerket seg. Nestaker ble kveldens toppscorer da hun satt ti mål av 12 mulige. Emilie Hovden og Kristine Venn viste seg også formsterke med henholdsvis seks og fem mål hver.

Linn Gosse som storspilte for Tertnes i forrige kamp, med hele ni scoringer på ni skudd, fikk det ikke til å stemme søndag. For på fire sjanser klarte hun ikke å sette ballen i mål. Madeleine Hilby scoret fire av fattige 13 Tertnes mål i kampen.

(©NTB)