PALLPLASS: Marte Olsbu Røiseland ble nummer tre på fellesstarten på Sjusjøen.
PALLPLASS: Marte Olsbu Røiseland ble nummer tre på fellesstarten på Sjusjøen. Foto: Geir Olsen/NTB Scanpix

Røiseland med pallplass på fellesstarten

Marte Olsbu Røiseland ble beste norske for andre dag på rad, men på fellesstarten kunne hun juble for pallplass.

Det ble en suveren oppvisning fra italienske Dorothea Wierer på lørdagens fellesstart. Hun gikk ut som nummer en, og i mål som nummer en, 5,3 sekunder foran Denise Hermann.

Marte Olsbu Røiseland ble beste norske for andre gang denne helgen, og kunne juble for tredjeplassen, 8,2 sekunder bak Wierer.

– Det smaker kjempegodt. Det er ikke til å legge skjul på at jeg har vært litt ekstra nervøs i år når jeg ikke har fått matche meg mot de andre jentene. Man har alltid en indre følelse på at den jobben man har gjort er god nok, men det er alltid greit å få det bekreftet, sier Røiseland til NRK.

Tiril Eckhoff kom på femteplass, 32,7 sekunder bak førsteplassen.

– Jeg er fornøyd jeg, men jeg blir litt sjokkert over nivået her. Når du starter med en bom så er det en evig kamp å komme opp igjen. Det var hardt. Jeg er egentlig fornøyd med 18 treff. Siste stående var bra, så jeg får ta med meg det, sier hun til NRK.

Karoline Knotten endte på ellevte plass, mens Ingrid Landmark Tandrevold kom på 16. plass.

Raskt i tet

Røiseland fikk en god start med fullt hus på første skyting. Sammen med Dorothea Wierer og Franziska Preuss lå hun i teten.

Røiseland leverte nok et fullt hus på andre skyting, og reiser dermed fra sesongstarten i Sjusjøen med feilfri liggende skyting.

28-åringen gikk raskt i sporet og holdt teten også inn mot første stående skyting.

Der ble det én bom mens Wierer, Preuss og Denise Hermann skjøt fullt hus. Røiseland gikk ut fra tredje skyting 25 sekunder bak teten. Hun tapte ikke noe særlig i sporet og etter 9,4 kilometer lå hun 26 sekunder bak.

Italiensk maktdemonstrasjon

Wierer var suveren på siste stående skyting og skjøt et raskt feilfritt sett. Røiseland smalt til med feilfri skyting hun også, og gikk ut som nummer to, 22,9 sekunder bak italienske Wierer.

Røiseland tok inn 14 sekunder i sporet og endte på pallplass.