Provoserte Storhamar-fansen med feiring etter kampslutt

Lillehammer vant hockeyfesten i Håkons Hall.

Lillehammer-Storhamar 3-2

Lillehammer slo Storhamar 3-2 i «Mjøs-derbyet» lørdag kveld. 8345 tilskuere hadde møtt opp til det som ble en real hockeyfest i Håkons Hall.

Lillehammer klatret opp til 4. plass i Get-ligaen og puster nå Storhamar i nakken.

Det var høy temperatur og tidvis ampert både på isen og på tribunen. Etter kampslutt feiret Lillehammer-spillerne seieren foran Storhamar-fansen, noe som ikke var spesielt populært.

– Det er selvfølgelig er spesielt sted å feire på, rett foran Storhamar-fansen, kommenterte TV 2-ekspert Bjørn Erevik.

– Her er det ting som skjer. Det er ikke alle som er like happy med hvor det ble feiret seier. Samtidig ser vi at det er barn der også, la Kasper Wikestad til.

Se feiringen i videovinduet øverst!

Erevik reagerte på deler av fansens oppførsel underveis i kampen.

– Det var nok litt ubetenksomt at Bengtsberg (Lillehammers målvakt) gikk den veien, at han gikk mot Storhamar-fansen, men jeg tror ikke han gjorde det med overlegg for å provosere. Fansen reagerer spontant, de har akkurat tapt en Hockey Classic mot rivalen, men oppførselen tidligere med å kaste snus og gjenstander på isen er det ingen unnskyldning for, sier han.

– Det var en som gikk litt langt og rev i plexien, og det kan nok virke skremmende for de yngre tilskuerne, fortsetter han.

Sjokkåpning

Det tok bare 33 sekunder før hjemmefansen fikk noe å juble for. Lillehammer tok Storhamar på senga da bortelaget byttet spillere. En våken Sondre Bjerke oppfattet situasjonen lynraskt og spilte til Persson. Svensken dundret pucken rett i krysset. Det var Perssons første scoring på seks kamper.

– Det er på sin plass å sette spørsmålstegn ved målvaktspillet, kommenterte ekspert Bjørn Erevik.

Storhamar ristet av seg åpningssjokket og fikk flere gode muligheter til å utligne. Lillehammer pådro seg en rekke utvisninger, men forsvarte seg godt i undertall.

– Hva er det Marinaccio driver med?

Da hjemmelaget ble fulltallige igjen tok det ikke lang tid før det smalt bak Luka Gracnar i Storhamar-målet. Petter Grønstad kriget til seg pucken og satte den i mål etter en slurvete involvering fra Phil Marinaccio.

– Hva er det Marinaccio driver med? Han slenger bare pucken inn igjen i trafikken, og Grønstad får en forholdsvis enkel jobb når Gracnar står og venter på den andre stolpen, utbrøt Erevik.

– En taktisk meget bra gjennomført første periode av hjemmelaget, konkluderte Erevik.

– Vi gir bort to alt for enkle mål. Vi har gitt dem målene. De har ikke jobbet seg til noen ting, oppsummerte Storhamars Robin Dahlstrøm.

Storhamar trykket på i midtperioden, men Lillehammer forsvarte seg heroisk. Til tross for Storhamar-overtaket kom hjemmelaget til flere farlige skudd, men perioden endte målløs.

– Fem mot tre skal jo være mål

Lillehammer kunne langt på vei avgjort matchen da de fikk muligheten fem mot tre halvveis ut i tredje periode, men hjemmelaget klarte aldri å spille seg til store muligheter.

– Fem mot tre i to minutter skal jo være mål, kommenterte Kasper Wikestad.

– Det gikk for sakte, det var for omstendelig. Bra undertallsspill av Storhamar, roste Erevik.

Storhamar jaget en redusering og med fire minutter og 49 sekunder igjen av perioden lyktes det endelig for bortelaget. Rasmus Ahlholm satte pucken i mål. Storhamar-gleden varte bare i noen sekunder. Steffen Thoresen ble utvist. I den påfølgende overtallsperioden punkterte Nick Dineen kampen og sendte hjemmefansen til himmels.

36 sekunder før slutt reduserte Mikael Zettergren på ny for Storhamar. Det ble noen hektiske sluttsekunder, men Lillehammer kunne til slutt juble for en svært viktig seier.

– Vi måtte hele tiden kjempe og krige, men etter den dårlige starten synes jeg vi var best i de to siste periodene. Lillehammer var derimot best foran hvert mål, og det synes jeg var litt trist, sa Storhamar-kaptein Patrick Thoresen.

– Det kommer en ny dag i morgen, men her og nå er det vondt, fortsatte han.

Tidligere lørdag slo Frisk-Asker Vålerenga 2-0. Stjernen sto for en imponerende snuoperasjon mot Sparta. Fredrikstad-laget lå under 1-3 før siste periode, men snudde og vant 5-3.