Vant Skal vi danse 2019:

Aleksander Hetland (36): – Jeg kan ikke tro det

NYDALEN (TV 2): Aleksander Hetland gikk seirende ut etter en historisk finale.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag kveld ble Skal vi danse avsluttet med en historisk festaften i Nydalen!

Treningsprofil Jørgine «Funkygine» Massa Vasstrand (30) og tidligere svømmer Aleksander Hetland (36) leverte show på skyhøyt nivå.

For det ble de belønnet med full pott fra dommerne i alle seks dansene. Det har aldri skjedd før i konkurranses historie.

Ekstremt jevnt var det også blant seerstemmene, men da alle stemmer var talt opp ble det altså klart at det var Aleksander Hetland og dansepartner Nadya Khamitskaya som stakk av med seieren i årets Skal vi danse.

– Jeg kan ikke tro det, det har vært helt fantastisk og jeg vil også bare gratulere Jørgine som gjorde en helt sinnssyk finale, kunne ikke hatt en mer verdig konkurrent i finalen, ropte Hetland i ekstase da avgjørelsen var klar.

– Og herregud, alle deltakerne og produksjonen, jeg kommer aldri til å oppleve dette igjen ass!

Han benyttet også muligheten til å takke dansepartneren Khamitskaya, som med dette også kan juble for sin fjerde seier i Skal vi danse.

SEIERSDANS: Hetland og Khamitskaya i den aller siste dansen i konkurransen. Foto: Espen Solli / TV 2
SEIERSDANS: Hetland og Khamitskaya i den aller siste dansen i konkurransen. Foto: Espen Solli / TV 2

– Tusen takk for alt! Virkelig alt, du har gjort meg til denne personen som faktisk kan danse på TV, sa en overlykkelig Hetland til Khamitskaya.

Historisk høyt og jevnt nivå

Tierne har haglet inn jevnt og trutt gjennom hele sesongen til de to verdige finalistene og finalen var intet unntak.

Bedre poengsum var det nemlig ikke mulig å få. Tore Petterson forstår hvis publikum synes det er kjedelig med de like poengene.

– Men de danser så fint, så vi kan jo ikke begynne å ikke gi de tier når de fortjener tier heller, sa Petterson til TV 2 under pausen og oppfordret samtidig publikum til å stemme.

– Det er mer opp til dem, at de er nødt til å bruke stemmen sin. De er så gode nå og det er så høyt nivå på det, hva skal vi gjøre, spør han.

Frem til semifinalen lå de to faktisk helt jevnt med 351 poeng. I kveldens finale fikk de begge 120 poeng.

Rasende hvis andreplass

I nest siste episode av Dansebobla meldte Vasstrand med et glimt i øyet at hun ville bli rasende dersom hun ikke vant kveldens finale. Nå unner hun likevel Hetland førsteplassen.

– Det er jo bare en som kan vinne og i dag ble det ikke oss, så det var vi forberdet på at kunne skje, sa Vasstrand til God kveld Norge etter konkurransen.

Selv om Vasstrand har satset hardt gjennom hele programmet kjente hun at hun måtte prioritere litt ekstra de siste dagene og flyttet inn på hotell den siste uken for å ha minst mulig distraksjoner før finalen.

– Søvnmangelen har preget meg veldig mye de siste ukene. Så denne uka går jeg all-in og sover på hotell, sa Vasstrand til TV 2.

SPENSTIG: Jørgine Massa Vasstrand beviste at hun hørte hjemme i finalen med flere avanserte og spensite svev. Foto: Espen Solli / TV 2.
SPENSTIG: Jørgine Massa Vasstrand beviste at hun hørte hjemme i finalen med flere avanserte og spensite svev. Foto: Espen Solli / TV 2.

Dermed har der vært ektemannen Morten Sundli (29) som har tatt seg av barn og hushold hjemme. Nå gleder både Vasstrand og dansepartner Nilsen seg til å tilbringe tid med familien igjen, men først skal andreplassen feires sammen med de andre deltakerne i Nydalen.

– Det har vært utfordrende men fryktelig gøy, vi har levert tidenes finale, sa Nilsen til God kveld Norge.

Skjulte skade

Før semifinalen gikk det derimot ikke helt smertefritt for verken Hetland eller dansepartneren Nadya Khamitskaya. Etter at sistnevnte tråkket over på trening var hun på et tidspunkt redd for at hun måtte erstattes, men valgte å bite tennene sammen og fullføre selv.

Det tok ikke lang tid før Aleksander også skadet ankelen under generalprøven, og begge måtte derfor danse med bandasje og teip. Dette ville de derimot ikke snakke høyt om før poeng og seerstemmer var talt opp.

Årets Skal vi danse-deltakere

Tidligere i år har disse røket ut av Skal vi danse:

  1. Tidligere politiker Per Sandberg og dansepartner Ewa Trela.
  2. Forretningskvinne Bahareh Letnes og dansepartneren Tom-Arild Hansen.
  3. Realitydeltager Adrian Sellevoll og dansepartner Lillian Aasebø.
  4. Tidligere ishockeyspiller Jan Tore Kjær og dansepartner Tone Jacobsen.
  5. Tidligere håndballspiller Trine Haltvik og dansepartner Glenn Jørgen Sandaker.
  6. Politiker Sandra Borch og dansepartner Bjørn Wettre Holthe.
  7. Influenser Isabel Raad og dansepartner Benjamin Jayakoddy.
  8. Programleder Christian Strand og dansepartner Marianne Sandaker.
  9. Tidligere blogger Emilie Marie Nereng og dansepartner Santino Mirenna tok fjerdeplassen.

– Nei, jeg synes det blir litt feil fokus. Når det skjer sånne ting så vil jeg ikke at jeg skal bli tatt hensyn til på grunn av det, få sympatistemmer eller at det skal dreie seg om det, så lenge jeg klarer å danse, sa Hetland til TV 2.

Hetland har hatt en enorm utvikling i løpet av de 12 ukene, fra å aldri ha danset før til å høste øverste poengsum til sammen sju ganger i programmet.

NESTEN FINALE: Victor Sotberg (28) og dansepartner Rikke Lund tok tredjeplass. Foto: TV 2
NESTEN FINALE: Victor Sotberg (28) og dansepartner Rikke Lund tok tredjeplass. Foto: TV 2

Kapret tredjeplassen

Forrige lørdag var det Victor Sotberg (28) som måtte legge danseskoene på hylla, og som dermed havnet på tredjeplass. Det tok han med godt humør.

– En tredjeplass er helt fantastisk og mye mer enn jeg hadde trodd. Det står fire verdige folk i finalen, sa Victor til God kveld Norge.

Finaledansene

I kveldens finale måtte de to finalistene danse tre danser hver. Første dans var ønskereprisen, en dans parene hadde danset tidligere i konkurransen.

Jørgine og Jørgen startet showet med rumbaen de danset i tredje program, til sangen «Shallow» fra filmen «A Star is Born».

Aleksander og Nadya valgte Baywatch-dansen som de danset i program tre som sin ønskereprise. Det satte blant annet dommer Merete Lingjærde pris på.

– Nå er hoftene dine like irriterende bra som resten av kroppen, utbrøt Lingjærde.

I andre runde danset finalistene en koreografi de hadde danset før, men denne gang til ny musikk.

Jørgine og Jørgen valgte å danse en tango fra tidligere i høst, til sangen «Look What You Made Me Do» av Taylor Swift. Det ble dermed full pott for andre gang.

Aleksander og Nadya gjenopptok en tidligere paso doble, men denne gang til låta «Natural» av Imagine Dragons. Det gav dommer Egor Filipenko gåsehud.

– Dette er den beste pasoen jeg har sett. Jeg har gåsehud på hele kroppen, skrøt Filipenko etter oppvisningen.

Som sin aller siste dans leverte Jørgine og Jørgen en showdans til låten «Hey Pachuco!» av Royal Crown Revue.

Da dansen var ferdig slet Jørgine med å holde tilbake tårene.

– Nå har jeg holdt meg i hele dag, snakk med han imens, sa en rørt Jørgine og overlot ordet til dansepartner Jørgen Nilsen.

Aleksander og Nadya avsluttet det hele med en showdans til låten «Without Me» av Halsey. Det holdt til full poengpott for tredje gang og stående applaus fra både dommere og publikum.

– Fy fader for en danser du har blitt, dette er det vakreste jeg har sett i hele mitt liv, roste dommer Tore Petterson.