Sverige til EM etter råsterk borteseier

Sverige er klar for sitt sjette EM på rad.

Romania-Sverige 0-2

Sverige er EM-klare etter 2-0 borte mot Romania. Angriperne Marcus Berg og Robin Quaison scoret svenskenes mål.

Sverige har kvalifisert seg til samtlige europamesterskap siden år 2000.

– Fy f... hvor deilig. Det var et utrolig press på oss i dag. Det var ikke mange som trodde at vi skulle komme hit og vinne 2-0, men vi gjorde en fantastisk kamp, sa Berg til TV 4 etter kampen.

– Nå nyter jeg litt. Men det jeg nyter mest er å se seks spillere som ikke har fått spilletid løpe ut på banen etter kampslutt. Det tyder på en utrolig moral, sier en rørt Janne Andersson.

«Söta bror» åpnet godt, og det var slett ikke ufortjent at Berg headet svenskene i ledelsen etter 18 minutter. I forkant av målet raidet Emil Forsberg nedover venstresiden. Bundesliga-proffen slo et strøkent innlegg til Berg, som kontrollert styrte ballen ned i lengste hjørne.

Vondt ble til verre for hjemmelaget etter 34 minutter. Berg kombinerte fint med Robin Quaison, som fikk en enkel jobb med å styre inn 2-0.

Svenskene kontrollerte kampen etter 2-0-scoringen.

Ti minutter før slutt ble kampen stoppet etter at det kom rasistiske tilrop fra tribunen mot innbytter Alexander Isak.

Spania ledet gruppen før fredagens kamper. De hadde få problemer med å slå stakkars Malta. Spanjolene ga seg ikke før det sto hele 7-0 på måltavla. Etter "bare" 2-0 til pause eksploderte Spania etter pause.

Alvaro Morata, Santi Cazorla, landslagsdebutant Pau Francisco Torres, Pablo Sarabia, Gerard Moreno og Jesus Navas gjorde målene på Estadio Ramón de Carranza.

Sverige vil etter all sannsynlighet havne i seedingspott 3 når EM-puljene trekkes 30. november. Norge vil havne i seedingspott 4 dersom det blir EM-billett via Nations League.

Gruppe 1: Gruppevinnere ranket 1-6
Gruppe 2: Gruppevinnere ranket 7-10 + beste og nest beste gruppetoer
Gruppe 3: Gruppetoere ranket 3-8
Gruppe 4: Gruppetoere ranket 9-10 samt fire vinnere fra Nations League-playoff.