Erstattet Haaland og scoret to for Norge: – Snakk om å gripe muligheten!

Alexander Sørloth tok virkelig vare på sjansen da Erling Braut Haaland ble skadet.

Norge – Færøyene 4-0:

Se alle scoringene øverst!

Champions League-toppscorer Erling Braut Haaland måtte kaste inn håndkleet rett før kampstart på grunn av skade, og ble erstattet av Alexander Sørloth i startoppstillingen.

Sørloth tok virkelig vare på muligheten. Angriperen scoret to av målene da Norge banket Færøyene 4-0 i fredagens EM-kvalifiseringskamp. Begge målene til Sørloth kom etter pause.

– Det var kjempedeilig. Vi måtte score tidlig, for hvis ikke kunne de bli vanskelig å spille mot. Det gjorde vi, og det åpnet kamper for oss. Færøyene kom hit for å ødelegge, men vi ga dem ikke muligheten. Det var en profesjonell og gjennomført kamp av oss, sa Sørloth til TV 2 etter kampslutt.

– Du har spilt på deg litt selvtillit i det siste?

– Det er typisk når du er spiss at det går litt i bølgedaler. Selvtillit er selvsagt en viktig faktor. Er man trygg i rollen sin og har selvtillit, da scorer man mål, svarte tomålscoreren.

Sørloths to mål imponerte ekspertene.

– Alexander Sørloth grep muligheten da Braut Haaland ble skadet. Og snakk om å gripe muligheten. Den enes død, den andres brød. Sånn er det bare, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Lagerbäck: – Gøy at Sørloth tok vare på sjansen
Lars Lagerbäck var fornøyd med hvordan Norge gjennomførte kampen.

– Vi fikk en veldig god start på kampen og spillerne viste akkurat den konsentrasjonen offensivt og defensivt vi hadde håpet på, sa svensken, som sa følgende om fraværet til Braut Haaland:

– Han fikk en kjenning etter treningen torsdag, men trodde det skulle bra. Han kjente det igjen da han varmet opp. Jeg kan ikke tenke meg at det er noe alvorlig. Vi håper at han er med på flyet på lørdag. Vi får se i kveld og på lørdag hvordan de går med ham.

– Hva kan du si om erstatteren Sørloth?

– Det var veldig gøy for ham. Han fikk sjansen, og tok den. Vi har fire gode spisser vi kan bruke. Joshua og Alexander har gjort en god jobb. I løpet av mine år her så har Joshua tatt steg og modnet. Han har tatt en lederrolle på banen. Det er veldig gøy å se Joshua slik han er nå. Selv om vi spiller neste kamp på bortebane, så ønsker vi å gjennomføre en kamp lik denne mot Malta, oppsummerte Lagerbäck.

Iver Fossums 2-0-scoring mot Færøyene var av de lekre slaget. Han hælsparket ballen på arrogant vis i mål etter pasning fra Joshua King.

– Han leker, rett og slett. Det var en fantastisk lekker detalj, mente TV 2-ekspert Solveig Gulbrandsen om Iver Fossums scoring.

Tore Reginiussen var mannen bak Norges 1-0-scoring.

– Det var deilig å score. Jeg har bra målstatistikk på landslaget, sa Reginiussen til TV 2.

4-0-seieren var forøvrig Norges største på hjemmebane under Lars Lagerbäck.

Norges sjanser til å komme til EM gjennom gruppespillet er ørsmå, og Lagerbäcks menn må belage seg på playoff mot Serbia i mars.

Sikret Norge drømmestart
Norge så heller ikke ut til å savne Braut Haalands scoringsevner i åpningsminuttene. Etter bare snaut fire minutters spill headet Tore Reginiussen Norge rett i ledelsen fra et corner fra Ole Kristian Selnæs, og ga laget en drømmestart på kampen.

– Scoringen kom etter glitrende norsk trøkk i boksen, slo TV 2-ekspert Brede Hangeland fast.

Bare fire minutter senere doblet Norge ledelsen. Scoringen kom på usedvanlig vakkert vis. Joshua King fant Iver Fossum i feltet. På arrogant, vakkert og intelligent vis hælsparket Fossum ballen i lengste hjørnet og Norge opp i 2-0-ledelse.

– Det var et kunstmål på Ullevaal Stadion. Det var jo direkte vakkert. Iver Fossum scoret sitt første landslagsmål, og så gjør han det på den måten, utbrøt en imponert TV 2-kommentar Øyvind Alsaker etter den lekre fulltrefferen.

Til tross for flere opplagte sjanser utover i omgangen, gikk Norge til pause med kun en 2-0-ledelse.

Dobbel dose Sørloth
Norge kontrollerte og dominerte kampen også etter pause. Færøyene var knapt over på Norges banehalvdel de 15 første minuttene av andre omgang.

I det 61 minutt satte Braut Haaland-erstatter Alexander Sørloth inn Norges tredje for dagen. Han prikket innlegget fra Iver Fossum vakkert i lengste hjørnet på halv volley.

Tre minutter senere var Sørloth på rett plass i feltet igjen. Han fikk æren av å avslutte et vakkert angrep da han scoret sitt andre for dagen.

– Snakk om å gripe muligheten, poengterte Alsaker etter Sørloths 4-0-scoring.

Flere mål ble det ikke, og Norge kunne juble for en overbevisende 4-0-seier mot et svakt Færøyene.