BRENNHET: Erling Braut Haaland har bøttet inn mål for Red Bull Salzburg. Fredag jakter han sitt første landslagsmål.
BRENNHET: Erling Braut Haaland har bøttet inn mål for Red Bull Salzburg. Fredag jakter han sitt første landslagsmål. Foto: Fredrik Hagen

– Solskjær sendte «personlig speider» for å se på Haaland

Manchester Uniteds interesse for Erling Braut Haaland skal være stadig økende. – Han er helt i Solskjærs gate, sier TV 2s ekspert.

Fredag fra kl. 17.00: Se Norge-Færøyene på TV 2 eller Sumo!

Det hevder nettstedet The Athletic, som i sommer hentet flere av Storbritannias mest profilerte journalister til sin fotballsatsing.

Ifølge dem skal Ole Gunnar Solskjær ha bedt Simon Wells om spesifikt å følge Haaland.

The Athletic skriver at Wells omtales som Solskjærs «personlige speider» innad i klubben.

De to skal ha blitt kjent med hverandre da Wells speidet for Manchester United i Skandinavia. Solskjær forfremmet nylig Wells til en mer betydelig rolle i klubbens speidersystem, hevder nettstedet.

Der de andre speiderne sendes rundt på mer faste oppdrag, er det angivelig Solskjær som bestemmer hvor Wells skal dra. Speideren skal ha vært til stede på en av Haalands Champions League-kamper, der han har scoret utrolige sju mål på fire kamper.

Også Mario Mandzukic sies å være på radaren til Solskjær.

«Han kan være en kortsiktig løsning i januar, men Haaland er nå et klart overgangsmål for fremtiden», skriver The Athletic.

– Helt i Solskjærs gate

TV 2s fotballekspert synes ikke det er overraskende om Solskjær er interessert i å hente sin tidligere elev.

– Han kjenner jo både Erling og Alf-Inge (Håland, journ. anm.) godt, og har en relasjon fra tiden i Molde. At Solskjær var der, var nok mye av grunnen til at han dro til Molde. En må nesten kunne forvente at United er på jakt eller interessert i ham, sier Jesper Mathisen.

– Når du har scoret så mange mål på så få kamper i Champions League, er det ikke mange spisser i Europa som er mer interessant om dagen. Det er jo også en posisjon jeg tror Solskjær er interessert i å forsterke både på kort og lang sikt, påpeker han.

Ekspertkollega Simen Stamsø-Møller er av samme oppfatning.

– Jeg tror interessen fra alle klubbene er reelle. Men den soleklart mest logiske interessen tenker jeg egentlig er Manchester United, i og med at de er der de er nå, at Solskjær og Haaland har jobbet sammen og at de trenger å gi supporterne håp, sier Stamsø-Møller.

Han mener at Haaland passer perfekt til Solskjærs filosofi om å hente unge spillere.

– Det er helt i Solskjærs gate. Hans mandat er å gi håpet tilbake til fansen. Det får man gjennom den store signeringen. Foreløpig er det Maguire, men det trengs nok i hvert fall én eller to i året. Og de har ikke akkurat kjempebra dekning på spissplass, så de vil helt sikkert ha ham og vil helt sikkert strekke seg langt, spår TV 2s fotballekspert.

– Tror Solskjær trenger backing

– Tror du Manchester United er en passende klubb for Haaland?

– Ja, det tror jeg absolutt. Jeg tror det hadde vært en veldig godt match. Men jeg tror nok Solskjær også er litt forsiktig og trenger god backing. En del andre skal ha sett Haaland og være enig med ham. Noe av det han fikk kritikk for i Cardiff, var at han hentet mange nordmenn som ikke var gode nok for det nivået, poengterer Mathisen.

Saken er imidlertid en helt annen med Haaland, understreker den tidligere Start-profilen. Både når det gjelder prisklasse og nivå.

– Henter United ham og det ikke fungerer, vil det være veldig negativt for Solskjærs del. Jeg tror at Solskjær er på jakt, og at det kan bli en realitet allerede til sommeren. Om Alf-Inge, Erling Braut Haaland og Red Bull Salzburg vil, understreker Mathisen.

Stamsø-Møller tror United må grave dypt i lommeboken for å hente 19-åringen.

– Det er kanskje den klubben i verden som må betale dyrest, for alle selger til United for mest penger av nesten alle. Det kan bli heftig, dette her. Jeg er sikker på at i hvert fall tre-fire europeiske storklubber også er veldig giret på Haaland, sier Stamsø-Møller.

Skulle det bli en overgang til Manchester for jærbuen, vil han konkurrere med Marcus Rashford og Anthony Martial om spissplassen. Begge er imidlertid ofte blitt brukt på kanten.

Mathisen tror Haaland ville fått rikelig med spilletid for de røde djevlene allerede nå.

– Uansett hvilken klubb han drar til, vil det være tøffere konkurranse enn han har nå. Og det er nok en av grunnene til at han ikke har hastverk med å bytte, sier den tidligere Start-profilen.

Fredag fra kl. 20.00: Se Norge-Færøyene på TV 2 eller Sumo!