PÅ STEDET: Alle nødetater rykket ut til Saugus High School i California etter meldinger om skyting.
PÅ STEDET: Alle nødetater rykket ut til Saugus High School i California etter meldinger om skyting. Foto: LA County Sheriffs Department

To døde etter skyting ved skole i California

To elever er døde og flere såret etter en skoleskyting i Santa Clarita i California. Den antatte gjerningspersonen er alvorlig såret.

Flere amerikanske medier meldte torsdag ettermiddag om en skyteepisode utenfor Saugus High School i Santa Clarita, som ligger nord for Los Angeles i California.

Alle nødetater rykket ut til området rundt skolen, og direktebilder fra stedet viste elever som forlot skolen med hendene i været, i rekker bak bevæpnede politifolk.

Det eksakte antallet sårede var lenge uklart, og sheriffkontoret i Santa Clarita Valley opplyste på Twitter at cirka fem personer fikk behandling i forbindelse med hendelsen.

Ifølge NBC Los Angeles meldte brannvesenet i Los Angeles at minst syv personer er skadd, men tallet ble etter hvert nedjustert til seks. En av de seks er gjerningspersonen, som er innlagt på sykehus med en selvpåført skuddskade.

To døde

To av de seks som ble fraktet til sykehus ble senere bekreftet omkommet.

Ved 19-tiden opplyste sykehuset Henry Mayo på Twitter at en kvinnelig pasient hadde omkommet, og ved 21-tiden opplyser sheriff Alex Villanueva at ytterligere en person er bekreftet omkommet.

De bekreftede omkomne er en jente på 16 år og en gutt på 14 år, skriver CNN.

Det er ikke kjent om alle de skadde har skuddskader.

ÅSTED: Nødetatene er på Saugus High School i California etter en skyteepisode.
ÅSTED: Nødetatene er på Saugus High School i California etter en skyteepisode. Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Jaktet gjerningsperson

Politiet lette en stund etter en mistenkt gjerningsmann som ble beskrevet som asiatisk og ikledd sorte klær. Ifølge Los Angeles Times var den mistenkte beskrevet som en 15 år gammel gutt iført sort lue og sorte klær.

Like før klokken 19 meldte politiet på Twitter at politiet hadde kontroll på en mistenkt, som torsdag kveld får behandling på et lokalt sykehus.

Sheriffkontoret i Los Angeles opplyser at gjerningspersonen er en gutt som fylte 16 år torsdag.

Sheriffen opplyser at det kun er én gjerningsperson.

Tim Murakami ved sheriffkontoret i Los Angeles County skriver på Twitter at de etterforsker rykter om at den mistenkte har fremsatt trusler på sosiale medier.

FBI bistår i etterforskningen.