Jens (46) måtte forlate Farmen: – Alt som kunne gå galt, gikk galt

SANNIDAL (TV 2): Jens-Ivar Simonsen (46) måtte forlate farmen etter fem uker på Lundereid gård.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I Farmens nest siste ordinære tvekamp var det Leif Kristian Tindeland (28) og Jens-Ivar Simonsen som møttes til dyst.

Andrekjempen Jens valgte øksekast, til tross for å aldri ha kastet med øks før. Han forteller at han ville ha en rettferdig tvekamp.

– Jeg er 35 kilo tyngre enn Kristian, så jeg kunne valgt bom. Men det hadde ikke vært «fair». Han hadde heller aldri kastet øks sa han, så vi stod på lik grunn, sier 46-åringen, som kom inn som utfordrer, til TV2.no like etter tapet.

Jens har holdt én vesentlig ting ved seg selv skjult for de andre deltakerne. Se hva han har holdt hemmelig i videovinduet øverst i saken.

KONKURRENTER: Både Jens og Kristian hevdet begge at de aldri hadde kastet en øks før tvekampen. Foto: Alex Iversen / TV 2
KONKURRENTER: Både Jens og Kristian hevdet begge at de aldri hadde kastet en øks før tvekampen. Foto: Alex Iversen / TV 2

– Alt gikk galt

Valget av gren skulle vise seg å bli avgjørende for 46-åringens kamp for tilværelsen.

– Alt som kunne gå galt, gikk galt. Jeg har aldri kastet med øks før, så det kom litt nerver. Jeg hadde god retning på alle kastene, men dessverre var den ene stang ut, og den andre gikk med skaftet nesten i fireren.

– Tror du på at Kristian aldri har kastet en øks?

– Ja, han sa det. Og han tok meg i hånden på det, så sent som i formiddag. Kanskje jeg er naiv, men jeg tror det, sier han.

Lenger enn forventet

Likevel er Jens fornøyd med å ha vært fem uker på gården. Tromsværingen var nemlig forberedt på å vende snuta hjem til Djupvik i Kåfjord allerede etter én uke.

– Jeg har kommet mye lenger enn det jeg hadde forventet. Jeg kom inn som utfordrer og skulle egentlig ut første uka, det fikk jeg beskjed om. Jeg er fornøyd, selv om det hadde vært artig å være i finaleuka, forteller han.

46-åringen sier at han har hatt fem interessante og lærerike uker på Lundereid gård, hvor han blant annet fikk oppleve hest på nært hold for første gang.

– Jeg har lært meg å leve med fremmede folk, forskjellige personligheter – og ikke minst er det mange rare dialekter ute og går, konstaterer Jens.

Jens og Hjalmar

Til tross for alle de menneskelige bekjentskapene han har gjort seg, er det sauen Hjalmar han ble mest knyttet til.

– Det var trist å reise fra han i dag. Jeg var veldig glad for at de tok han med til tvekampen, det var en flott gest av dem.

– Hva tenker du om at du har blitt så nær venn med en sau?

– Det høres jo litt rart ut, men Hjalmar var så spesiell. Jeg satt mye ute på kveldene, og han kom veldig ofte bort og ville ha kos og bli klødd, og da er jeg svak. Det føltes godt, vi fikk god tiltro til hverandre, Hjalmar og jeg.

Se Farmen tirsdager, onsdager og søndager på TV 2 og TV 2 Sumo.