Veronica Orderud har fått jobb etter å ha søkt rundt 400 stillinger

Trippeldrapsdømte Veronica Orderud måtte søke rundt 400 jobber etter hun slapp ut før hun fikk en fast stilling.

Det forteller hun i en fersk episode av podkasten «Utafor» som har fått tittelen «Ferdigsonet?».

– Jeg var egentlig godt forberedt på å komme meg tilbake, og jeg trodde at jeg hadde tenkt gjennom de fleste scenarioer på forhånd. Men det har vært tøffere enn jeg hadde trodd, sier Orderud til TV 2.

Hun forteller at hun trodde det norske samfunnet var flinkere til å inkludere.

– Man snakker så høyt om mangfold og variasjon, og at man skal sette pris på variert kompetanse. Men virkeligheten er ikke helt sånn, sier hun.

– Det å gå ut og møte samfunnet, det koster. Hver gang jeg møter nye mennesker kjenner de til meg og min historie. Jeg jobber med å legge vekk de tankene, sier hun.

Det vanskeligste for Orderud har vært å få seg fast jobb.

Orderud anslår at hun har søkt på minst 400 stillinger etter at hun ble løslatt i januar 2015. Hun har vært på omkring 15 jobbintervjuer.

– Jeg blir tatt godt i mot på jobbintervjuer. Men saken kommer alltid opp. Problemet har vært at jeg har hull i CV-en og mangler arbeidserfaring, sier hun.

Hun forteller at hun nå har lyktes, og startet i jobb for tre uker siden.

– Det er helt topp og jeg stortrives. Jeg merker hvor mye det betyr å ha mennesker rundt seg, og å delta i arbeidslivet, sier hun i podcasten.

Veronica Orderud har en master i religion- og samfunnsfag og grunnfag i ledelse, organisasjonslære, juss og helsefag. I tillegg er hun nesten ferdig utdannet veterinær.

Hun var den siste som ble løslatt av de fire som ble dømt etter trippeldrapet på Orderud gård i 1999.

Natt til 22. mai 1999 ble ekteparet Kristian (80) og Marie Orderud (84) og deres datter Anne Orderud Paust (47) skutt og drept i kårboligen på Orderud gård i Sørum kommune i Akershus.

Veronica Orderud ble i 2001 sammen med ektemannen Per Orderud dømt til 21 års fengsel for overlagt drap, eller medvirkning til overlagt drap. Året etter ble dommen bekreftet i Eidsivating lagmannsrett.