Utestengt i sju uker for å ha løpt ned motstanderens trener

Eintracht Frankfurt-kaptein David Abraham fikk rødt kort for å ha løpt ned Freiburg-trener Christian Streich i lagenes møte i tysk bundesliga søndag. Nå er straffen klar.

David Abraham er utestengt i sju uker. Det tyske fotballforbundet (DFB) opplyser at Eintrachts forsvarsspiller utestenges for å ha overfalt en motstander. Utestengelsen gjelder fra 10. november til 29. desember 2019.

Se episoden som førte til utestengelsen øverst!

DFB har også bøtelagt Eintracht Frankfurt med 25.000 euro for hendelsen.

Men Eintracht Frankfurt anker dommen, opplyser klubben på sine hjemmesider. DFB opplyser at David Abraham vil bli gitt anledning til å forklare seg på en høring i Freiburg førstkommende fredag før det blir avgjort om anken blir tatt til følge, eller forkastet.

Den meget spesielle episoden fra tysk fotball fant sted på overtid av kampen.

Freiburg ledet 1-0 da ballen gikk utover sidelinjen og passerte rett forbi trener Streich. Abraham kom stormende for å hente den, men la samtidig skulderen til i det han passerte Freiburg-treneren og sendte sistnevnte brutalt på ryggen rett i gresset.

I sekundene som fulgte ble Eintracht-kapteinen omringet av opprørte og sinte spillere og ledere som kom stormende til fra Freiburg-benken. De jaget Streich ut på banen.

Da gemyttene hadde roet seg trakk dommeren opp ikke mindre enn to røde kort. De gikk til Abraham og Freiburgs Vincenzo Grifo. Sistnevnte var byttet ut da episoden fant sted, men ble fanget opp av VAR da han gikk i konfrontasjon med Eintracht-kapteinen fra sin posisjon på benken.

Freiburgs assistenttrener Florian Bruns fikk gult kort i kjølvannet av tumultene.

Freiburg vant til slutt kampen takket være Niels Petersens scoring etter 77 minutter.

Med til historien hører det at Eintracht Frankfurt, som sjokkerte Bayern München med 5-1-seier i forrige runde, fikk Gelson Fernandes utvist som følge av to gule kort allerede før pause.

Resultatet løftet Freiburg til fjerdeplass på tabellen. På toppen troner Borussia Mönchengladbach, som har fire poengs luke ti forfølgerne etter søndagens 3-1-seier over Werder Bremen.