SLITER: Mohamed Elyounoussi måtte gi seg underveis på dagens trening.
SLITER: Mohamed Elyounoussi måtte gi seg underveis på dagens trening. Foto: Lise Åserud

– Moi har vondt i en fot

Færøyene-kampen i fare for Celtic-spilleren. Lars Lagerbäck avsluttet pressekonferansen med en Greta Thunberg-spøk.

Mohamed Elyounoussi (25) har sprudlet i Celtic den siste tiden.

Nå sliter kantspilleren med en skade og er usikker til oppgjøret mot Færøyene fredag.

Dæhli aktuell

Landslagssjef Lars Lagerbäck vil ikke spå når Elyounoussi er spilleklar.

– Det var en ok trening. Vi har jobbet meg angrepsspillet. Som dere så var ikke Moi med. Han har vondt i en fot. Om det tar én eller flere dager tør jeg ikke svare på. Det medisinske personellet har ikke undersøkt ham ennå. Men han har problemer med en fot, sier Lagerbäck.

Om Moi ikke rekker Færøyene-kampen seiler Mats Møller Dæhli og Tarik Elyounoussi opp som de mest aktuelle spillerne til å bekle rollen som høyrekant.

– Får slå seg sammen med Greta

Lagerbäck fikk også spørsmål om samfunnsengasjementet til landslagets Morten Thorsby, som har sluttet å fly unødvendig. Thorsby tok buss og tog fra Nederland til Oslo i sommer. Da han ble klar for Sampdoria valgte Thorsby å kjøre fra Norge til Genova. Etter Færøyene-kampen skal Norge fly til Malta. Lagerbäck har foreløpig ikke hørt noe om at Thorsby vurderer andre transportmidler til bortekampen.

– Hvis ikke får han vel slå seg sammen med Greta (Thunberg) og ta båt. Jeg vet ikke, humrer Lagerbäck.

Tirsdag hadde Lagerbäck bare 20 mann på treningsfeltet, av en tropp på 23. Onsdag hadde han innledningsvis 24. Håvard Nordtveit, som er skadd, var nemlig med på oppvarmingsøvelsene.

– Han er bare her og hilser på, lytter litt og bidrar litt, sa Lagerbäck om stopperen som spilte hvert minutt i kvalifiseringen inntil han måtte ut med skade mot Spania. Som Moi ga Nordtveit seg før spillsekvensene.

På dagens trening drillet Lagerbäck følgende ellever: Jarstein - Elabdellaoui, Reginiussen, Ajer, Aleesami - T. Elyounoussi, Berge, Henriksen, Selnæs - Braut Haaland, King