Spinatsuppe med rundstykker
Wenche garanterer en smakfull suppe, som er både mettende og god.
Suppe
- Ca 300 g frisk spinat eller 2 pk frossen spinat, eller en blanding av frisk og frossen. Grønnkål kan også brukes.
- Det grønne av 1/2 stor purre
- 1-2 fedd hvitløk (kan sløyfes)
- 2-3 ss Melange margarin (etter samarbeid med produktplassering)
- 6-7 dl kyllingkraft/buljong
- salt og pepper
- revet muskatnøtt
- revet parmesan (kan sløyfes)
Skyll godt av frisk spinat, brekk av de groveste stilkene eller bruk halvtint frossen spinat.
Finhakk løk, purre og hvitløk og surr myk i margarin. Tilsett spinat og eventuelt grønnkål og «røre-stek» i 1-2 min. Hell på kyllingkraft, kok opp og la småkoke i 5-10 min.
Kjør suppen glatt med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og revet muskatnøtt. Vil du ha en kremet suppe tilsett 1-2 dl matfløte og la koke i suppen 5-10 min. Eller rør inn myk kremost naturell eller med urter.
Anrett suppen i dype tallerkener og server med halvkokte egg (kok i 10-12 min og avkjøl i kaldt vann før de skrelles).
Ønsker du en tykkere suppe, kan du jevn med maisennamel utrørt i litt kald kyllingbuljong.
Bakepulver-rundstykker
- 50 g smeltet Melange margarin (etter samarbeid med produktplassering)
- 2 dl melk
- 250 g sammalt hvete
- 150 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts sukker
Varm stekeovn til 200 grader.
Rør sammen til en smidig deig. Kjevle ut til ca. 2 cm tykk leiv, stikk ut «boller» med hjelp av et glass. Sett på bakepapirkledt stekebrett. Stek i varm stekeovn i 12-15 min.