KAMPHANER: Konflikten mellom Raheem Sterling og Joe Gomez fortsatte da de møtte til landslagssamling mandag.
KAMPHANER: Konflikten mellom Raheem Sterling og Joe Gomez fortsatte da de møtte til landslagssamling mandag. Foto: Carl Recine

Vraket etter krangel med Liverpool-spiller

Støvet hadde ikke lagt seg etter Liverpool-Manchester City da spillerne møtte opp på landslagssamling mandag.

Raheem Sterling spiller ikke Englands kvalifiseringskamp mot Montenegro på torsdag etter «en hendelse» på treningsanlegget.

Det bekrefter Det engelske fotballforbundet i en uttalelse.

Ifølge flere britiske medier er det på grunn av en krangel med Liverpools Joe Gomez.

– En av de store utfordringene og styrkene vi har, er at vi har hatt evnen til å skille klubbrivalisering fra landslaget. Dessverre var det fortsatt følelser i sving etter gårsdagens kamp, sier England-sjef Gareth Southgate.

TV 2s fotballekspert mener det er bra lederskap av Southgate å sette ned foten.

– Det er ikke et enkelt valg å vrake den kanskje beste spilleren. Det er lett å si at det ikke er et problem og at de løser det internt. Vi vet ikke nøyaktig hva som har skjedd, så det er vanskelig å være skråsikker på at det er den beste løsningen, men det viser tegn til at Southgate er en ordentlig sjef som ikke bare stryker folk med hårene, påpeker Simen Stamsø-Møller, før han legger til:

– Men det tyder på at Sterling har gått ganske langt over streken.

– Skrapemerke

Tirsdag formiddag var duoen tilbake på treningsfeltet. Gomez er avbildet med et lite skrapemerke under høyre øye.

The Times-journalisten Paul Joyce hevder at skrapemerket er et resultat av hendelsen med Sterling.

Joe Gomez ble avbildet på England-trening med et lite skrapemerke under høyre øye.
Joe Gomez ble avbildet på England-trening med et lite skrapemerke under høyre øye. Foto: Carl Recine
Både Raheem Sterling og Joe Gomez så ut til å være i godt humør dagen etter konfrontasjonen.
Både Raheem Sterling og Joe Gomez så ut til å være i godt humør dagen etter konfrontasjonen. Foto: Paul Ellis

Foranledningen var at de to hadde en disputt da Liverpool slo Manchester City 3-1 på Anfield på søndag. Sterling forsøkte å vinne ballen fra Gomez. Gomez dyttet City-stjernen unna, før Sterling løp rett opp til ham igjen. Lagkamerater kom så til for å skille dem fra hverandre. Etter kampen så det ut til at de skværet opp.

Ifølge The Telegraph skal Gomez ha blitt svært overrasket da Sterling konfronterte ham da de møttes mandag. Angivelig forsøkte City-stjernen å fremprovosere en fysisk konfrontasjon.

City-stjernen skal ha gitt noen slengbemerkninger i retning Gomez, og spurte om han fortsatt syntes at han var «the big man», skriver den britiske avisen. Ifølge The Times skrek Sterling til Gomez, mens Daily Mail hevder at City-stjernen forsøkte å ta nakkegrep på landslagskameraten. Dette skal ha skjedd i kantinen på treningsanlegget.

Forbausede lagkamerater skal så ha strømmet til for å skille dem da det gikk opp for dem at det ikke var en spøk. Liverpool-spilleren skygget angivelig unna ved å ta et steg tilbake.

Sterling beklager

Sterling har beklaget til Gomez og resten av troppen etter hendelsen. Det skal ikke lenger være ondt blod mellom partene.

Sterling har også lagt ut en innlegg på Instagram der han beklager hendelsen.

– Vi er i en idrett med mye følelser, og jeg er mann nok til å innrømme det når følelsene tar overhånd. Joe og jeg har snakket sammen, funnet ut av det, og gått videre, skriver City-spilleren blant annet.

Se dette innlegget på Instagram

🦁🦁🦁

Et innlegg delt av Raheem Sterling x 😇 (@sterling7)

Likevel blir altså ikke Sterling å se mot Montenegro torsdag. Gomez slipper straff.

– Jeg føler vi har tatt riktig beslutning. Nå som avgjørelsen er tatt i samråd med spillergruppen, er det viktig at vi støtter spillerne og har fokus på torsdag, avslutter Southgate.

Sterling blir værende i troppen, og er aktuell for spill mot Kosovo søndag.

– Plager ham nok litt

Stamsø-Møller tror ikke at bråket vil bli et problem som vil følge det engelske landslaget i lang tid.

– Vi har sett slåssing i forbindelse med landskamper i både Norge og Sverige. Det blir litt overskrifter og prat rundt det, men som oftest legger det seg ganske fort. Jeg tror ikke at dette er et kjempeproblem. Men det er ikke tvil om at Sterling ikke er helt i balanse når han går bort og konfronterer noen. Det var ikke alvorlig det som skjedde på banen. Han hadde nok en skikkelig blåmandag, sier TV 2s fotballekspert.

Sterling, som har fått for vane å bøtte inn mål både for klubb- og landslag, har ofte slitt i møte med Liverpool. Spesielt på Anfield, hans gamle hjemmebane.

Heller ikke på søndag ble det nettkjenning for 24-åringen.

– Han var ganske god i den kampen etter hvert, men han har sjelden eller aldri vært på sitt ordentlig beste mot Liverpool. Det plager ham sikkert litt. Hadde han vunnet den kampen, hadde han nok ikke tent like mye som han har gjort nå, spekulerer Stamsø-Møller.