– Åpenbart var det pengene som styrte

Rasmus Ahlholm (29) hadde en kjølig avskjed med Vålerenga i sommer, men nå har han signert for erkerivalen. Det har fått gamle kolleger til å reagere.

– Det er uvant for mange å se Rasmus Ahlholm i gult og blått, men Vålerengas poengkonge er glad han forlot Oslo Øst til fordel for Storhamar.

– Jeg er veldig fornøyd med valget og hvordan det har utviklet seg. Det skal bli kult å stå på denne siden i morgen, sier 29-åringen.

Ahlholm tronet øverst på poengstatistikken med 34 mål og 47 assist for Vålerenga forrige sesong, men var misfornøyd og ønsket seg bort. I sommer lot de ham gå.

Flere tippet at svensken skulle utenlands, men for drøyt to uker siden signerte han for erkerivalen Storhamar. Det har ikke falt i god jord hos gamle kolleger.

– Det var bare overraskende hele situasjonen. Også at han gikk til en annen norsk klubb. Det er ganske pinlig egentlig, sier Vålerengas Martin Røymark.

– Åpenbart var det pengene som styrte. Det er synd hvordan det ble, men man får gratulere han med en fin kontrakt der oppe, sier Tobias Lindström.

– Er du ironisk nå?

– Det kan du tolke som du vil, svarer Lindström og gliser.

Derfor gikk han

Men Ahlholm peker nå på flere grunner til at han ønsket seg bort fra Vålerenga.

– Det er en helhetsvurdering med fasiliteter, vinnermentalitet og sånn. Jeg synes ikke Vålerenga stod for det de sier i media og sånt, men det synes jeg Storhamar viser når de nå henter inn to importer på en uke. Det er stor forskjell, mener Ahlholm.

– Jeg synes vi ser veldig sterke ut nå. Vi har fire tunge rekker som pumper på og produserer. Det er stor forskjell sammenlignet med de tre sesongene jeg hadde i Vålerenga, fortsetter han.

Forberedt på bank

På tirsdag møter han gamleklubben til duell. Det kommer til å merkes.

– Jeg tenker jeg tar det på isen i morgen, jeg. Så kan han få kjenne litt ekstra på det, sier Vålerenga-spiller Jonas Oppøyen.

– Jeg er alltid forberedt på å spille kamp, så det er bra de skal gå rundt å fokusere på det. Da tror jeg det er store muligheter for å vinne, kontrer Ahlholm.

Se kampen direkte på TV 2 Sport og TV 2 Sumo tirsdag kl. 18.55.