TOK ET OPPGJØR MED KLUBBEN: Pål André Helland mener noe må skje med Rosenborg.
TOK ET OPPGJØR MED KLUBBEN: Pål André Helland mener noe må skje med Rosenborg. Foto: Ole Martin Wold

Helland-tirade: – Hver en jævel på kontorene her skal gå en runde med seg selv

Pål André Helland mener likegyldighet er det verste som kan skje en fotballklubb.

Rosenborg-Bodø/Glimt 3-2

Rosenborg snudde 1-2 til 3-2 hjemme mot Bodø/Glimt. Vinnerscoringen kom nesten fem minutter på overtid. Marius Lundemo ble den store helten for hjemmelaget.

– Marius Lundemo var veldig svak mot Sporting på torsdag, og på det ene baklengsmålet var det han som var syndebukk. I dag er det han som blir den store helten, og det er jo det som er så deilig med fotball! Det snur utrolig fort, og den seieren til RBK i dag var ekstremt viktig. Nå tror jeg de kommer til å ta medalje, og det vil være en flott opptur mot slutten av en blytung sesong, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Friskt Helland-innhopp

Innbytter Pål André Helland satte fyr på hjemmelaget da han ble byttet inn med 25 minutter igjen. Med ett mål og én målgivende pasning var Helland avgjørende i snuoperasjonen.

– Helland viste nok en gang at han har noe å bidra med i dette laget, og når man ser hva han presterer i kamp må han være utrolig dårlig på trening i og med at han ikke får muligheten fra start, konstaterer Mathisen.

– Det er fint å vise at jeg har noe å bidra med, sier Helland, som etter kampen tok et oppgjør med likegyldigheten rundt klubben.

– Det er deilig å vinne fotballkamper på denne måten, men det skal sies at noe må skje her i klubben. Se på tribunen, det er 5000 folk her i dag. Noen må gå i seg selv, for nå er det så flaut det som foregår. Det er sjukt pinlig, tordnet Helland til Eurosport.

– Folk er pisse lei

Han siktet til publikumsinteressen.

– Hver en jævel på kontorene her skal gå en runde med seg selv, for nå er det nok. Folk er pisse lei, folk er likegyldige. Det er det verste som kan skje med en fotballklubb. Det er undergangen, fortsatte RBK-profilen.

Han fikk støtte av lagkamerat Gjermund Åsen.

– Helt enig. Vi har en vennegjeng som har sesongkort, og som pleier å være på hver kamp. De har til og med begynt å bli likegyldige de også. De sitter heller hjemme og ser på TV. Det er forferdelig for oss som trøndere og rosenborgere, sa han.

Rosenborg puster serietreer Odd i nakken to serierunder før slutt. Kun ett poeng skiller lagene. Avstanden fra RBK opp til serietoer Bodø/Glimt er tre poeng.

– Å få muligheten til å kvalifisere seg for Europa neste sesong er jo det som virkelig teller. Rosenborg samler ikke på bronsemedaljer, men for det som venter i 2020 er det utrolig viktig at de får muligheten til å kopiere det de klarte i år, sier Mathisen.

Forlot stadion

Deler av Rosenborgs supporterklubb Kjernen forlot Lerkendal i pausen. Ifølge NRK arresterte politiet en person i Rosenborgs supportergruppe. Da forlot Kjernen stadion i protest.

– Det var rett etter at kampen startet. Noen supportere brukte pyrolys og det resulterte i at en av vaktene fikk noe i ansiktet. Han måtte til legen for undersøkelser, sier operasjonsleder Svein Åkervik til NRK.

– En personlig ble også pågrepet. Han hadde oppført seg veldig dårlig overfor vaktene, og han var med på bruken av pyrolyset, legger Åkervik til.

Talsmann i Kjernen, Espen Viken, reagerer på politiets fremgangsmåte.

– Når sivilpoliti begynner å invadere tribunen, legger folk i jern og tar folk som holder på med ulovlig pyro på den måten... Jeg tenker det er politiets jobb å hindre ulovligheter, men jeg synes ikke dette var riktig håndtert, sier han til VG.

– Vi synes ikke dette var ålreit, og når det skjer ting som ikke er ålreit, så hender det vi markerer, sier Viken til avisen, og legger til at «vi har litt å diskutere med klubben vår».

Det startet bra for hjemmelaget. Tore Reginiussen stanget RBK i ledelsen etter 17 minutter.

Jens Petter Hauge utlignet ti minutter senere på straffespark - et straffespark han selv skaffet. Samme mann sendte Glimt i ledelsen drøyt ti minutter før pause.

Rosenborg måtte ha poeng for å ha heng på de andre medaljelagene i Eliteserien. Innbytter Pål André Helland var frisk de 25 minuttene han fikk. Kantspilleren skaffet straffespark 17 minutter før slutt. Helland satte selv straffesparket sikkert i mål.

Rosenborg jaget vinnermålet, men Glimt-keeper Ricardo Friedrich stoppet hjemmelagets forsøk. Helt til Lundemo dukket opp på overtid. Etter forarbeid av Helland.

Neste runde tar Rosenborg turen til Stavanger for å møte Viking før sesongen avsluttes med hjemmekamp mot Ranheim. Bodø/Glimt møter Kristiansund hjemme neste runde før de avslutter årets eliteserie borte mot serievinner Molde.