Opptur for Manchester United – gjør kjempebyks på tabellen

Manchester United vant enkelt over Brighton og klatrer forbi sju lag på tabellen.

Se sammendrag i vinduet øverst!

Manchester United-Brighton 3-1

Før kampen lå Ole Gunnar Solskjærs mannskap på 14. plass.

De røde djevlene tar nå landslagspause på sjuendeplass, ni poeng bak Manchester City som i skrivende stund innehar fjerdeplassen.

– Martial tilbake har hjulpet voldsomt. Han og Rashford har en god tone. James ser bra ut. Nå ser det langt bedre ut for Ole Gunnar Solskjær, sier TV 2s fotballekspert Brede Hangeland.

En svært jevn Premier League-tabell innbyr til store byks: Hadde Manchester United tapt for Brighton, hadde de tatt landslagspause på 15. plass.

Solskjær: – Bare én stor kamp i kveld

Som i Europaligaen mot Partizan, skapte Manchester United mange sjanser. Solskjær gleder seg stort over søndagens kamp.

– Jeg synes i dag var bedre enn torsdag. Jeg er veldig, veldig fornøyd med laget. Måten vi angriper på, og vi forsvarer oss godt, også. Når vi angriper så fort, er det vanskelig å stoppe oss, sier kristiansunderen til TV 2.

– Hva er det som gjør at det har løsnet?

– Det er mye mentalt. Vi har hatt en god måned etter forrige landslagspause. Det begynte med Liverpool-kampen, som var et stort pluss. Vi har vunnet fem kamper, så er det den svarte flekken med Bournemouth som irriterer litt. Det er litt unødvendig å sette oss i en sånn situasjon, mener Solskjær.

Søndag kveld spiller Liverpool mot Manchester City samtidig som Molde vil bli seriemester med seier over Strømsgodset.

Solskjær er klar på hvilken av kampene han skal se.

– Det er den eneste store kampen, sier han med et glimt i øyet og sikter til Molde-kampen.

– Det er som å sitte og vente på julaften. Du vet at det kommer til å skje, og jeg tror det skjer i kveld. Det blir hjemmeseier i dag. Jeg har snakket med dem i det siste. Jeg lurer på om Erling (Moe) så «Grevinnen og hovmesteren» i går, fortsetter United-manageren.

– Superduo

Solskjærs menn fikk en pangstart på kampen. Allerede etter 19 minutter stod det 2-0. Målene kom fra Andreas Pereira og et selvmål av Davy Pröpper.

Etter drøyt timen spilt sørget Lewis Dunk for spenning i kampen da han stanget inn 1-2. De røde djevlene svarte umiddelbart.

Anthony Martial løp i bakrom, vendte opp og serverte Marcus Rashford ballen i feltet. Med keeper ute av posisjon banket Rashford ballen via tverrliggeren og inn.

Nok en gang resulterte samarbeidet mellom Rashford og Martial i scoring.

– Uniteds nye superduo slår til, kommenterte TV 2s Simen Stamsø-Møller.

– Banens beste

Pasningen som sendte Martial i bakrom, var signert Fred. Brasilianeren slo også dødballen som ledet til 2-0-målet.

Midtbanespilleren har fått skarp kritikk etter at han ble hentet for en halv milliard kroner fra Sjakhtar Donetsk forrige sommer. Mot Brighton viste han derimot svært lovende takter, mener TV 2s kommentatorer.

– Fred er i ferd med å spille en av sine beste kamper for Manchester United, sa Stamsø-Møller.

– Han er banens beste. Han har virkelig briljert og gjort det meste riktig, fulgte ekspertkommentator Jesper Mathisen opp.