KNESKADE: Stefan Johansen meldte forfall til landslaget fredag. Lørdag spilte han 90 minutter for Fulham.
KNESKADE: Stefan Johansen meldte forfall til landslaget fredag. Lørdag spilte han 90 minutter for Fulham. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Scanpix

Fredag meldte kapteinen forfall til landslaget. Lørdag spilte han 90 minutter for Fulham

– Det var overraskende for oss at han spilte i dag, sier Per Joar Hansen til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag informerte landslaget om at kaptein Stefan Johansen hadde meldt forfall til EM-kvalikkampene mot Færøyene og Malta grunnet skade.

Lørdag spilte Johansen 90 minutter for Fulham mot Birmingham i Championship.

– Han har en hevelse i kneet. Nå har vi blitt klar over at han spilte i dag. Årsaken til at han meldte forfall var at han i utgangspunktet skulle bruke samlingen til å bli kvitt den hevelsen, forklarer landslagets assistenttrener Per Joar Hansen til TV 2 som nettopp hadde blitt informert om at Johansen hadde spilt kamp da TV 2 snakker med ham.

– Det er bare klubben som kan svare på hvorfor han spilte, men det var overraskende for oss at han spilte i dag, sier Hansen som henviser oss videre til landslagets medisinske apparat som er de som har hatt kontakt med Fulham og Johansen rundt skadesituasjonen.

Landslagets fysioterapeut Thomas Ødegaard forklarer at det er enighet mellom alle partene.

– Forfallet er en felles avgjørelse mellom Johansen, landslaget og Fulham. Det er det beste for ham i denne perioden da han har slitt med et kne som trenger hvile. Det vil gagne Johansen, Fulham og landslaget i fremtiden, så dette er en avgjørelse alle er enig om, sier Ødegaard til TV 2.

– Kunne han spille i dag da?

– Noen ganger er det slik at man må trå til når det trengs. Det gjorde han i dag, forteller landslagets fysioterapeut.

TV 2 har ikke lykkes i å få kontakt med Johansen lørdag kveld.

– Problem med et kne. Stått over flere kamper, skriver spillerens agent Tore Pedersen i en tekstmelding til TV 2.

Johansen var ute av Fulham-troppen første kampen etter forrige landslagspause, men har vært på banen i tre av de fire neste kampene.

Fulham vant for øvrig kampen 1-0 etter scoring av Aleksandar Mitrovic. London-laget ligger på sjetteplass i Englands nest øverste divisjon.