STYRTREGN: En oversvømt gate i Matlock, nord i England, etter at det fredag kom et voldsomt styrtregn som førte til omfattende flom i hele landsdelen
STYRTREGN: En oversvømt gate i Matlock, nord i England, etter at det fredag kom et voldsomt styrtregn som førte til omfattende flom i hele landsdelen Foto: Josh Payne

Kvinne døde etter å ha blitt tatt av flom i England

En kvinne døde og store områder ble satt under vann da nedbør tilsvarende én måneds regn falt på kort tid i England fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Derbyshire og South Yorkshire ble spesielt rammet av de voldsomme mengdene med vann som tømte seg over England fredag. Lørdag morgen vil tog fremdeles være innstilt og veier være stengt på grunn av følgene etter regnværet.

Rekordflom

Elva Don som renner gjennom Sheffield, Rotherham og Doncaster satte ny rekord da vannet ble målt til 6,3 meter høyere enn den forrige rekorden som ble satt under en flom i 2007, skriver BBC. I alt ble sju advarsler om livsfarlig flom utstedt av myndighetene.

En kvinne døde etter at hun fredag ble feid ut i elva Derwent ved Matlock i Derbyshire. Hun ble ført med vannmassene og funnet over tre kilometer lenger nede i elva.

Skryt fra statsministeren

Fredag takket statsminister Boris Johnson nødetatene for deres innsats under sitt besøk til Matlock i Derbyshire.

– De har gjort en veldig god jobb, sier Johnson til Sky News.

Ifølge statsministeren har britiske myndigheter nå frigjort store summer for å bistå med flomvern og -beskyttelse.

– Men til syvende og sist må en ta innover seg at steder som dette er flomutsatt – vi kommer til å se mer av det, sier statsministeren.

– Vi trenger å forberede oss, og vi trenger å investere i beskyttelse, fortsetter han.