Emma Steinbakken imponerer i inn- og utland:

Popkometen Emma (16) ble oppdaget under sin første sceneopptreden

Skavlan, TV 2: Emma Steinbakken (16) startet sin musikkarriere på kulturhuset i Jessheim. Under musikalopptredenen ble hun uventet oppdaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Emma Steinbakkens (16) første sceneopptreden var som karakteren Annie i musikalen med samme navn i det lokale kulturhuset på Jessheim.

Under opptredenen ble hun oppdaget av tidligere Norgesjef i Warner Music, Guttorm Raa.

Etter det har karrieren skutt fart.

Nå har singelen hennes «Not Gonna Cry» over 8 millioner avspillinger på Spotify.

– Følte meg teit

Nå er hun ute med EP, hvor den mest kjente har blitt en favoritt hos mange. Not Gonna Cry handler om egne erfaringer, og hun er ikke redd for å synge om følelser.

Se hennes opptreden hos Skavlan i videoen over.

Den unge popkometen synes imidlertid det har vært vanskelig å dele vonde følelser for voksne.

– Jeg syntes det var veldig vanskelig å si det til voksne folk. Jeg følte meg liksom litt teit, fordi jeg har kanskje følt på at jeg ikke er gammel nok til å ha kjent på disse følelsene. Det synes jeg er så teit. For jeg tror det gjør skikkelig vondt når man er ung også, sier Steinbakken.

Karpe, Emilie Nicolas og Billie Eilish

Nå har hun mulighet til å dele sine følelser via musikken til verden. Hun har signert tre platekontrakter med tre land: Storbritannia, Tyskland og USA.

Her hjemme deler hun management med Karpe, Emilie Nicolas og Cezinando, mens bookingagenten deler hun med intet mindre enn artisten Billie Eilish og bandet The XX.