HACKET: Dette er det nye profilbildet på den norske sykkelstjernens Facebook-side.
HACKET: Dette er det nye profilbildet på den norske sykkelstjernens Facebook-side. Foto: Skjermdump Facebook/NTB Scanpix

Da Kristoff kom hjem fra treningstur, fikk han seg en overraskelse

Alexander Kristoff har mistet kontroll over Facebook-siden sin.

– Jeg klarer ikke å gjøre noe med det heller, jeg er hacket ut av hele driten, sier Kristoff til TV 2.

Syklisten har én Facebook-konto og én offentlig Facebook-side. På sistnevnte legger han ut bilder fra sykkelritt, samlinger og ferier til nesten 17 000 følgere.

For én måned siden ble den offentlige siden hans hacket.

Kristoff rapporterte problemet til Facebook. Siden ble så lagt ned, men plutselig var den oppe igjen.

Facebook-siden er nå prydet med bilder av to asiatiske kvinner, med tilhørende tekst på bengalisk. Språket blir brukt i India og Bangladesh.

«Jeg vil ha en god venn og en kjæreste. Fortell meg hva du vil være», står det over et av bildene, ifølge Google Translates oversettelse.

Slik ser Facebook-siden ut i skrivende stund.
Slik ser Facebook-siden ut i skrivende stund.

Da Kristoff kom hjem fra treningstur tidlig fredag, hadde han fått mange meldinger av både bekjente og media som hadde fått hackingen med seg.

– Jeg sendte en ny rapport til Facebook om at de poster spam og nakenhet, sier han lattermildt.

– Jeg vet ikke hvorfor det ikke skjer noe. Jeg rapporterte det i morges, men det kan være de får mange rapporter, spekulerer 32-åringen.

Han forteller at han har mistet status som administrator på siden. Dermed får han ikke slettet innleggene før Facebook gjør noe med saken. Mens siden har vært nede den siste måneden, har problemstillingen bare gått ham hus forbi.

– Jeg har ikke tenkt så mye på det. Det henger bare med Instagram-kontoen, men kom opp igjen i dag – det samme dritet, sier han.