ULYKKE: Det har vært flere ulykker over hele Norge fredag. dette er fra Hvitsten i Vestby der en minibuss kolliderte med en personbil. Foto: Nyhetstips.no
ULYKKE: Det har vært flere ulykker over hele Norge fredag. dette er fra Hvitsten i Vestby der en minibuss kolliderte med en personbil. Foto: Nyhetstips.no

Såpeglatte veier og lange køer: Politiet ber folk om å la bilen stå

Det er speilglatte veier landet rundt etter at snøen mange plasser har meldt sin ankomst fredag. Det rapporteres om enorme køer ut av Oslo på E6 og på E18.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Veiene rundt om på Østlandet har fredag blitt speilglatte etter at snøen har lavet ned i løpet av dagen.

Nå anbefaler politiet i Oslo folk til å la bilen stå.

– De som kan la bilen stå bør gjøre det. De som skal ut å kjøre bør være ytterst forsiktige. det er vedlig glatt mange steder, og inntil dte har blitt strødd og saltet vil det være såpeglatt, sier operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, Tor Grøttum til TV 2.

Forsinkelser og kø

På E6 ved Jessheim har det vært en trafikkulykke. Vegtrafikksentralen Øst rapporterer om store forsinkelser i begge retninger. Det er stengt mot Gardermoen med omkjøring via Kløfta.

Men før du i det hele tatt kommer til Kløfta står trafikken stille. Fra Skedsmovollen til Kløfta er det beregnet en time ekstra reisetid.

– Skal du mot Gardermoen fra Oslo, eller videre til Hamar må man bare smøre seg med tålmodighet. Opprydding på ulykkesstedet vil nok vedvare til rundt klokken 20.00, så vi forventer mye kø også utover kvelden, sier Anette Andersen hos Vegtrafikksentralen.

Kaos på E18

Andersen sier at det er ekstremt mye kø på E18 ut av Oslo mot Drammen.

– Bare fra Filipstad til Sandvika er det beregnet 1.5 time ekstra reisetid, så vi oppfordrer folk i trafikken til å vise tålmodighet, holde avstand og kjøre varsomt, sier Andersen.

På Røykenveien i Asker er det også store trafikale utfordringer, melder politiet. Der har en bil snurret rundt, men det er ingen som er skadd ifølge politiet.

Skolebusser kolliderte

Klokken 15.35 meldte politiet i Oslo om et sammenstøt mellom to busser på Nesøya i Asker.

Politiet melder at de to bussene fraktet skolebarn. Alle har kommet seg ut av bussene og ingen er skadd eller trenger oppfølging.

– Det er to busser som har dultet i hverandre. det tok litt tid å få dem fra hverandre, men ingen ble skadd. Det kunne gått mye verre, så vi er glad for at det gikk bra, sier Grøttum.

Begge bussene skal ifølge politiet være kjørbare etter sammenstøtet.

– Det ser ut til at snøen har kommet som et sjokk på alle. Snø og glatte veier hører sammen , sier Grøttum.

Minibuss kolliderte

I Hvitsten i Vestby kolliderte en minibuss med en personbil i ettermiddag.

– Alle passasjerene kom fra det uskadd. Alle i minibussen hadde på seg sikkerhetsbelte, så det var veldig bra, sier operasjonsleder ved Øst politidistrikt, Ronny Årstein til TV 2.

Totalt i Øst politidistrikt har det vært 19 trafikkuhell fra klokken 10.00 i formiddag, til klokken 16.45 i ettermiddag.

Farevarsel

Ifølge værvarslene fortsetter det å snø mange steder både fredag kveld og lørdag formiddag, men ikke i store mengder. Meteorologene har likevel sendt ut farevarsel.

SNØDRYSS: Vestlandet får en perfekt novemberhelg, med nysnø på toppene, sol og blå himmel. Her fra Aurlandsdalen i Sogn og Fjordane. Foto: Ingvill Drægni/ TV 2
SNØDRYSS: Vestlandet får en perfekt novemberhelg, med nysnø på toppene, sol og blå himmel. Her fra Aurlandsdalen i Sogn og Fjordane. Foto: Ingvill Drægni/ TV 2

Fra fredag formiddag til lørdag kveld er det varslet sludd og snø, lokalt 5-10 centimeter. Mest nedbør blir det øst for Oslofjorden og Mjøsa.

Dersom du er en av dem som jubler over hvitt dryss ovenfra, kommer meteorologene med en gladmelding.

– Det vil bli lett snøvær på hele Østlandet, av og på hele helgen. Men totalt sett snakker vi ikke om de store mengdene. Fra nå og fram til mandag morgen kan det totalt bli rundt 20 centimeter, sier vakthavende meteorolog Beathe Tveita ved StormGeo til TV 2.

Jevnt dryss

Snøen som daler ned over hovedstaden nå vil bre seg sakte nordover på Østlandet, samt vestover mot Telemark.

På ettermiddagen og kvelden er det også ventet snø nord for Mjøsa, samt vestover i Langfjella.

– Totalt blir det ikke store snømengdene, men det vil drysse jevnt, sier Tveita.

Mens Østlandet får mest snø i helgen, blir Vestlandet og Trøndelag værvinnerene.

Både Vestlandet og Trøndelag får fint og kaldt i helgen, med mye sol, sier meteorologen.