UTE: Ederson skadet seg i Champions League-kampen mot Atalanta på onsdag.
UTE: Ederson skadet seg i Champions League-kampen mot Atalanta på onsdag. Foto: Jason Cairnduff

Ederson mister Liverpool-kampen

Det bekrefter Pep Guardiola.

Søndag fra kl. 17.00: Se Liverpool-Manchester City på TV 2 Sport Premium eller Sumo!

Manchester Citys manager fikk spørsmål om Edersons tilgjengelighet under fredagens pressekonferanse.

– Han er ute, sier Guardiola, ifølge BBC.

– Vi har en annen god keeper, og Claudio Bravo kan gjøre det bra også. Han er en eksepsjonell keeper. Han er landslagskeeper. Jeg tviler ikke på ham, fortsetter katalaneren.

Svekket

Ederson ble byttet ut i pausen mot Atalanta i midtuken. Etter kampen bekreftet Guardiola at det var snakk om «noe muskulært i låret.»

TV 2s fotballkommentator mener at City er klart svekket uten den brasilianske stjernekeeperen på banen.

– Han er viktig for City. Han er god til å rykke ut hvis de blir tatt i ubalanse, og forsvaret er jo allerede litt redusert. Han er en av ligaens beste keepere og er omtrent på det samme nivået som Alisson, mener Øyvind Alsaker.

Marerittstatistikk

Han mener at chilenske Bravo er et usikkert kort.

– Han har jo ikke spilt Premier League på et halvannet år og er ikke vant til dette i hverdagen lenger. Så skal han til Anfield og den anledningen, det er et brutalt sted å komme tilbake på. Jeg tror han er en keeper som skaper usikkerhet i forsvaret og blant supporterne. Man husker perioden hvor han slapp inn alt som kom mot ham. 15 skudd ble til 15 mål, minnes Alsaker.

Bravo har rettet opp noe av inntrykket, men har fortsatt en grusom Premier League-statistikk. Han har bare reddet 19 av de 40 siste skuddene som har kommet mot ham. Såkalt «Expected goals against» er på 12,6 ifølge Opta.

Guardiola tar imidlertid reservekeeperen, som ble utvist mot Atalanta, i forsvar.

– Hvorfor skal jeg ikke ha tillit til spillerne mine? Jeg ser ham hver dag på trening. Vi taper ikke på grunn av Claudio. Det røde kortet hin dagen var fordi vi mistet ballen. Respekter ham. Han er en god keeper, slår City-manageren fast.

Ederson forlenger en allerede lang skadeliste for Guardiola. Leroy Sané, Aymeric Laporte, Rodri, David Silva og Oleksandr Zintsjenko kan heller ikke spille mot Liverpool.

Søndag fra kl. 17.00: Se Liverpool-Manchester City på TV 2 Sport Premium eller Sumo!