Hanne Krogh (63) liker ikke julen

GOD KVELD NORGE, (TV 2): Hanne Krogh (63) har sunget julen inn for nordmenn i over 30 år. Selv er hun ikke like begeistret for høytiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne julen feirer Hanne Krogh 10 års jubileum med sine «stjernetenorer» Thomas Ruud, Marius Roth Christensen og Nils Harald Sødal.

Sammen har de varmet mange norske julehjerter med sine konserter, og i år blir intet unntak. Denne gangen har de også fått med Anne-Lisa Kumoji.

Mange forbinder kanskje også Krogh sterkt med julen, etter rollen som Sonja i «Reisen til Julestjernen» i 1976.

Da God kveld Norge og Dorthe Skappel møter Krogh i Holmenkollen kapell tilstår sangstjernen likevel en hemmelighet:

– Jeg har aldri vært noe særlig glad i jula jeg, sier Krogh og legger til:

– Derfor er jeg så glad for å kunne reise på turné.

Travel tid

I over 30 år har Krogh sunget på julekonserter landet rundt. Samtidig hadde hun i en periode små barn, og i senere tid barnebarn. Artisten forteller at det tok mange år før hun skjønte hvorfor datteren Amalie alltid ble lei seg da november nærmet seg.

– Hun var alltid veldig lei seg i november, og jeg skjønte ikke hvorfor. Det var jo veldig fine folk som var sammen med dem. Men det er helt riktig. Jeg har nok stjålet moren deres fra dem i perioder, sukker hun.

– Angrer du på det da?

– Jeg kan ikke gjøre noe med det. Jeg har et veldig godt forhold til barna mine, men jeg savner dem som små av og til. Jeg skulle ha bakt pepperkakehus med dem som små. Det fikk jeg aldri gjort. Men kanskje jeg har gitt dem noe annet.

Nær døden

I Desember 2017 holdt det på å gå galt for sangeren. Hun var hjemme i Haugesund, og fikk plutselig en alvorlig infeksjon i halsen.

– Det var streptokokker og pneumokokker. Da ble jeg veldig akutt syk. Det begynte å foss-blø fra halsen. Jeg hadde veldig flaks, legene sier at jeg ikke kunne kjørt over Haukelid den natten. Da hadde jeg ikke sittet her og snakket med deg nå, forteller hun.

Heldigvis hadde Krogh flaks den kvelden. Det tok derimot lang tid før hun kunne synge igjen. I prosessen med å få tilbake sangstemmen fikk hun god hjelp av Thomas Ruud.

– Det låter litt annerledes, men jeg syns det er litt kulere nå. For jeg synes endelig jeg høres voksen ut, og ikke som jeg er 14 og et halvt år, som jeg har gjort tidligere, mener hun.

Positiv

Skappel poengterer at det kan virke som om 63-åringen tar lett på det, tatt i betraktning at hun nesten holdt på å dø.

– Ja, men jeg døde jo ikke. Jeg lever jo. Jeg gjør jo i aller høyeste grad det. I full fart fremover som alltid, svarer Krogh.