Norske tingretter har meldt fra om ytterligere 30 saker hvor uskyldige kan ha blitt dømt for trygdesvindel, i tillegg til de første 48 sakene fra Riksadvokaten.
Norske tingretter har meldt fra om ytterligere 30 saker hvor uskyldige kan ha blitt dømt for trygdesvindel, i tillegg til de første 48 sakene fra Riksadvokaten. Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix

31 nye Nav-saker sendt til Riksadvokaten

31 nye Nav-saker sendt til Riksadvokaten for vurdering, ifølge Domstoladministrasjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Domstoladministrasjonen opplyser at det er funnet 20 nye saker. I tillegg er det funnet 11 saker hvor det mangler opplysninger i dommen som gjør det mulig å utelukke at sakene er omfattet.

– I begge typer saker må Riksadvokaten vurdere om sakene skal fremmes for Gjenopptakelseskommisjonen, heter det i en pressemelding fredag.

20 av sakene omfatter sykepenger, arbeidsavklaringspenger eller pleiepenger og opphold i EØS-land etter juli 2012, og det er derfor stor grunn til å tro at de faller inn under sakskomplekset.

– Vår gjennomgang viser at det er nødvendig å se nærmere på ytterligere 31 saker. Oversikten over disse sakene har vi i dag sendt over til fungerende riksadvokat som må vurdere om det er grunnlag for å begjære sakene gjenopptatt, sier direktør Sven Marius Urke.

Norske tingretter har meldt fra om ytterligere 30 saker hvor uskyldige kan ha blitt dømt for trygdesvindel, i tillegg til de første 48 sakene fra Riksadvokaten. (TV 2/NTB)