Du trenger:

Kakebunn:
125 g mykt smør
300 g sukker
3 egg
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts revet muskatnøtt
2 ½ dl melk
2 ss kakao

Smørkrem/glasur:
100 g mykt smør
Ca 700 g melis
3 ss kakao
1 ts vaniljesukker
7-8 ss sterk god kaffe
Ev 3-4 ss melk eller kaffe til dynking av kaken

Slik gjør du:

Varm stekeovn til 170 ‎°C Dekk bunnen på en 24 cm rund form med bakepapir. Smør kantene med smør.

Rør smør og sukker hvitt og luftig. Rør inn et egg.

Bland krydder og bakepulver (ikke kakao) i melet og sikt i røren, vend lett om mens melken tilsettes.

Fyll halvparten av røren i en smurt form (24 cm).

Rør kakao ut i litt melk eller kaffe og rør blandingen i den andre halvparten av deigen. Fordel den mørke deigen over den lyse deigen i formen. Rør lett om med en gaffel slik at den lyse og mørke deigen lager en fin «marmorering».

Stek på nederste rille i varm stekeovn ved 170 ‎°C i 50- 60 min.

Snu formen opp-ned på en rist kledd med bakepapir, ta av formen og avkjøl kaken under et klede.

Smørkrem/glasur: Visp/rør sammen alle ingrediensene til luftig smørkrem.
Del den avkjølte kaken i to, dynk med litt melk eller kaffe. Smør ca 1/3 av smørkremen på kakebunnen. Legg på kaketoppen og smør resten av kremen på toppen og siden av kaken. Lag mønster med en gaffel.

Tips: Denne kaken blir bare bedre om den lages dagen før servering. Oppbevar i kjøleskapet og ta kaken ut 1-2 timer før servering.