SNAKKET UT: Natalia Grace Barnett stilte torsdag opp i Phil McGraws talkshow «Dr. Phil».
SNAKKET UT: Natalia Grace Barnett stilte torsdag opp i Phil McGraws talkshow «Dr. Phil». Foto: AP/CBS

Dr. Phil tatt på senga av «den kortvokste sosiopatens» avsløring

Natalia Grace Barnett ble ufrivillig verdensberømt etter at hennes adoptivmor kom med rystende påstander om henne. Torsdag snakket hun ut i «Dr. Phil», og historien hennes satte ut den erfarne TV-psykologen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Ukrainsk foreldreløs: Barn eller voksen sosiopat?» var tittelen på programmet, som ble sendt på amerikanske TV-skjermer torsdag kveld.

Natalia Graces adoptivforeldre, Kristine og Michael Barnett, har tidligere fortalt at de trodde at de adopterte en seksåring fra Ukraina, men i stedet fikk en «22 år gammel kortvokst sosiopat».

De to er nå siktet for omsorgssvikt, etter å ha forlatt Natalia Grace alene i en leilighet fylt med hermetikk og ferdigmat.

– Jeg var seks år gammel da jeg kom til USA. Kristine sa at jeg hadde vært hos minst 30 familier. Jeg husker ikke at jeg har vært i så mange familier, fortalte Natalia Grace i programmet.

Hun fortalte at familien som tok henne med seg til USA valgte å sende henne til en annen familie, etter at hun ble anklaget for å forsøke å knekke armen til et av fostersøsknene.

SENDT RUNDT: Natalia Grace Barnett skal ifølge fostermoren ha bodd hos minst 30 familier. Foto: Kristine Barnett
SENDT RUNDT: Natalia Grace Barnett skal ifølge fostermoren ha bodd hos minst 30 familier. Foto: Kristine Barnett

Den nye familien adopterte henne også videre, og Natalia Grace mener at dette skyldes pengeproblemer.

Etter å ha bodd hos en rekke familier, endte hun i 2010 opp hos Kristine og Michael Barnett.

– Det føltes som om jeg hadde funnet den riktige familien, fortalte hun til Dr. Phil, hvis egentlige navn er Phil McGraw (69).

Menstruasjon og kjønnshår

I et intervju med Daily Mail fortalte adoptivmor Kristine Barnett, at hun begynte å tvile på Natalia Graces alder etter at hun angivelig hadde både menstruasjon og kjønnshår.

SIKTET: Kristine og Michael Barnett på politiets arrestasjonsbilder. Foto: Politiet
SIKTET: Kristine og Michael Barnett på politiets arrestasjonsbilder. Foto: Politiet

I «Dr. Phil» var også Cynthia og Antwon Mans, som Natalia Grace nå bor hos.

– Hun har vært med oss i nesten syv år. Frem til nå har hun ikke hatt menstruasjon, sa Cynthia Mans i programmet.

Kristine Barnett har også hevdet at Natalia Grace forsøkte å ta livet av henne og familien en rekke ganger, og at den kortvokste jenta gjemte kniver over alt i huset, helte blekemidler i kaffekoppen og forsøkte å dytte fostermoren inn i et strømgjerde.

Alt dette nekter Natalia Grace for å ha gjort.

– Kristine sa at jeg gjemte kniver oppå kjøleskapet, under kjøleskapet, i skapene, og til og med i skrivepulten hennes. Jeg klarer ikke engang å nå opp til henne, selv når jeg står på en stol. Jeg klarte ikke å nå opp til et kjøleskap, sa Natalia Grace.

Hun forklarte at hun aldri har helt blekemidler i fostermorens kaffe, men at hun ble anklaget for det etter at Kristine Barnett fant en flaske rengjøringsmiddel ved siden av kaffekoppen sin.

Leilighet full av hermetikk

Kristine og Michael Barnett leide en leilighet til Natalia Grace i Lafayette i Arkansas, og flyttet til Canada uten henne.

Ifølge fosterforeldrene var hun da godt over 20 år gammel, men Natalia Grace påstår at hun var mellom seks og åtte år gammel.

Cynthia Mans sier at de fant Natalia Grace fortapt utenfor leiligheten.

– Hun fortalte meg at hun var 22 år. Hun var ikke 22 år. Du kunne se at det var det hun var blitt fortalt, fortalte Mans, som er overbevist om at hun da var åtte år gammel.

I leiligheten hadde Natalia Grace et TV, en seng og mye hermetikk og ferdigmat.

– Så du bodde alene i en leilighet da du var åtte år gammel? Og du måtte handle selv, spurte en rystet Dr. Phil.

– Barnett-familien hadde gitt meg mat, som hermetikk og slike ting, svarte Natalia Grace.

En seks- eller syvåring som bor alene i en leilighet i et år? Det klarer jeg ikke å tro på. Hvordan kan dette skje, fortsatte en synlig sjokkert Dr. Phil.

– Da jeg bodde i leiligheten, fikk Kristine meg til å ringe politiet og angi meg selv. Hun sa at jeg skulle ringe dem og si at jeg ønsket å skade andre og meg selv. De kom og tok på meg håndjern, og tok meg med til et psykiatrisk sykehus. Jeg ble skrevet ut samme kveld. De sa at jeg ikke var gal, fortalte Natalia Grace.

HOLDER HENDER: Natalia Grace Barnett sammen med Cynthia og Anthwon Mans, som hun nå bor hos. Foto: CBS
HOLDER HENDER: Natalia Grace Barnett sammen med Cynthia og Anthwon Mans, som hun nå bor hos. Foto: CBS

Endret alder fra åtte til 22 år

Da Natalia Grace bodde hos Barnett-familien, fikk de utført en såkalt bentetthetstest på henne som anslo at hun var minst 14 år gammel.

En tannlege og nevropsykolog avgjorde at Natalia Grace hadde karakteristikkene til en voksen.

En dommer fikk formelt endret Natalia Graces alder til 22 år.

NY FAMILIE: Natalia Grace avbildet hjemme hos Barnett-familien. Foto: Kristine Barnett
NY FAMILIE: Natalia Grace avbildet hjemme hos Barnett-familien. Foto: Kristine Barnett

– Jeg tror at Kristine forsøkte å diskreditere henne med ustabilitet, mentalt. Da de ikke klarte å gjøre det, ga de henne en ny alder, sa Antwon Mans.

– Er du en 33 år gammel svindler, spurte Dr. Phil.

– Nei, nei, nei. Jeg lover deg at det er jeg ikke, svarte Natalia Grace og lo.

28. oktober utstedte retten i Tippecanoe County en såkalt «gag order», altså pålegg om taushet, som forbyr Kristine og Michael Barnett fra å uttale seg om Natalia Graces mentale og fysiske helse, eller ting som skjedde da de hadde omsorgen for henne.

Kristine og Michael Barnett ble i september løslatt mot kausjon, og det er foreløpig ikke kjent hva myndighetene gjør videre i saken.