COMEBACK: Avdøde James Dean er klar for en ny film. Det får nålevende skuespillere til å reagere.
COMEBACK: Avdøde James Dean er klar for en ny film. Det får nålevende skuespillere til å reagere. Foto: Montasje/AFP Photo/Andy Kropa

Skuespillere hardt ut mot James Deans comeback

Hollywood-ikonet James Dean har fått en ny filmrolle – 64 år etter hans død. Nålevende skuespillere har lite til overs for comebacket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Til tross for at han døde i 1955, bare 24 år gammel, og kun spilte i tre filmer, har skuespiller James Dean en evig stjerne på Hollywood-himmelen. Dean er så populær at han har fått en rolle i filmen «Finding Jack» – 64 år etter sin død.

Filmen er basert på en bok fra 2013 ved samme navn, og ved hjelp av gamle opptak og data-animasjon skal filmskaperne bringe Dean tilbake til live.

Produsent Anton Ernst sier filmskaperne vil gjøre sitt ytterste for å «bevare arven» etter Dean, og takker den avdøde skuespillerens familie for deres støtte.

– Vi føler oss beæret over at familien hans støtter oss. Familien ser på dette som Deans fjerde film, en film han aldri fikk lage. Vi har ingen planer om å skuffe fansen hans, sier Ernst til Hollywood Reporter.

Skuespillere reagerer

Mens James Dean sine etterlatte har gitt prosjektet grønt lys, er det langt fra alle som synes comebacket er en god idé.

– Dette er forferdelig... Den fullstendige mangelen på forståelse her er skammelig, skriver Chris Evans på Twitter.

– Kanskje vi kan få en datamaskin til å male oss en ny Picasso. Eller skrive noen nye John Lennon-låter, skriver skuespilleren, blant annet kjent for sin rolle som superhelten «Captain America».

Han får støtte av kollega Elijah Wood, som går mindre metaforisk til verks.

– NIKS. Dette burde ikke skje, skriver Ringenes Herre-stjernen på sin Twitter-konto.

Frykter for fremtiden

Det er ikke bare skuespillere som er negative til at Dean «gjenopplives». Zelda Williams, datter av den avdøde skuespilleren Robin Williams, uttrykker også bekymring over valget. På Twitter anklager Williams filmprodusentene for å bruke «døde som dukker».

– Det setter en forferdelig standard for skuespillets fremtid. Vi bør la fortidens store skuespillere hvile.

Kritikken til tross, filmprodusentene er trygge på at Dean er riktig mann for rollen.

– Vi har lett høyt og lavt etter den perfekte karakteren for rollen. Etter månedsvis med leting, bestemte vi oss for James Dean, sier Ernst til Hollywood Reporter.