Casper Ruud hadde ingenting å stille opp med mot Alex de MInaur.
Casper Ruud hadde ingenting å stille opp med mot Alex de MInaur. Foto: Miguel Medina

Ruud utspilt og slått ut i Milano

Casper Ruud klarte ikke å ta seg til semifinalen i Next Gen-turneringen i Milano. Han ble utspilt av australske Alex de Minaur og tapte i strake sett.

Den 20 år gamle australieren vant som han ville med 4-1, 4-0 og 4-2.

Ruud startet å serve, og etter litt om og men klarte han å holde serven sin. Motstanderen holdt sitt servegame blankt, men nordmannen hadde to breakballer imot i sitt neste servegame og ble brutt til 1-2. Ruud ble også brutt til 1-4.

– Jeg hadde kanskje bare to upressede feil, men likevel var jeg sjanseløs, sa Casper Ruud i dialogen med faren og treneren Christian Ruud som ble overført i Eurosports direktesending.

– Fortsett å spille som du gjør. Det er bare han som spiller så bra. Vær litt mer tålmodig, så kommer det nok også feil fra ham, sa pappa Ruud.

– Du blir litt forsiktig i passeringene dine, du må være tøffere der. Plutselig kan dette snu, sa faren etter det tredje gamet i sett nummer to.

Ingenting

– Jeg får jo ingenting ut av servene mine, klaget Casper Ruud.

Den 20 år gamle nordmannen ble rundspilt av australieren i andresettet som ble vunnet blankt.

– Det er ikke så mye man kan si. Du kan kanskje serve litt smartere. Det ser ikke så stygt ut, men han server bra og det er ikke så mye gratis hente der. Heng i, for det kan snu fort, var rådene fra benken.

Norges tennishåp startet tredjesettet med å serve bedre og fikk også løftet spillet i sitt i motstanderens serve. Likevel kom han aldri i posisjon til å bryte motstanderen.

Ruud var fjerdeseedet i turneringen, mens hans australske motstander var toppseedet. Alex de Minaur er ranket som nummer 18 i verden. Det er et godt stykke lenger opp enn Ruuds 56.-plass.

Rask

Australieren er en rask spiller og med stor bevegelighet og et stort slagrepertoar. Han har vunnet tre turneringer denne sesongen, han og har dessuten slått noen av toppspillerne.

De to hadde aldri møtt hverandre.

Det spilles under formatet fast-four i denne turneringen. Det vil si førstemann til fire game i hver sett og på stillingen 40-40 vil første poeng vinne gamet.

Ruud tapte 0-3 for serbiske Miomir Kecmanovic i åpningskampen, men slo tilbake med 3-2-seier over spanske Alejandro Davidovich Fokina onsdag.

Ruud endte med 3-8 i settscore, mens de Minaur har 9-2. Kecmanovic står med 4-3 og Fokina med 3-6.

(©NTB)