Real Madrid-juvel ble historisk – så fullførte han hat tricket

Rodrygo Goes (18) skrev seg inn i historiebøkene med tidenes raskeste måldobbel. Så scoret han like gjerne sitt tredje.

Se sammendrag i vinduet øverst!

Real Madrid-Galatasaray 6-0

– Han er en av de mest spennende spillerne jeg har sett, sier TV 2s fotballekspert Mina Finstad Berg i Champions League-studio.

Da det brasilianske supertalentet debuterte for Real Madrid i september, brukte han bare 93 sekunder på å score.

I sin første Champions League-kamp på Santiago Bernabéu var han ikke mye dårligere.

Historisk

Rodrygo, døpt «den nye Neymar», var kampens store spiller med tre scoringer og én assist.

Den første scoringen kom allerede etter tre og et halvt minutt. 18-åringen ble servert ballen på bakerste stolpe. Han dro av en Galatasaray-spiller med en skuddfinte, før han banket ballen i mål med venstrefoten.

Så, knapt før publikum hadde fått satt seg, stanget han inn 2-0 etter innlegg fra Marcelo. Da stod det 6.14 på klokken.

Med det scoret Rodrygo den raskeste måldobbelen i en Champions League-kamp, ifølge Opta.

To minutter på overtid satte han sitt tredje for kvelden. Rodrygo forserte fremover i banen, spilte vegg med Karim Benzema og plasserte ballen på kaldt vis forbi keeper.

Bare én yngre

Bare én spiller har scoret et Champions League-hat trick i yngre alder. Det er Real Madrid-legenden Raúl, som gjorde det da han var 18 år og 113 dager. Rodrygo er 188 dager eldre.

– Han har mange ulike type ferdigheter. Han har X-faktor, er en god målscorer og har vist seg frem på den store scenen. Det blir en fantastisk spennende spiller å følge fremover, mener Finstad Berg.

– Vi snakker om Braut Haaland, og at det er mange klubber som er interesserte i ham, men vi må se hvilke talenter de har selv og hva de har prestert. Her har de en 18-åring som allerede ligger på et veldig høyt nivå i Real Madrid, minner ekspertkollega Erik Thorstvedt om.

I 2018 investerte Real Madrid tungt i den driblesterke kantspilleren. «Los Blancos» betalte, ifølge Marca, svimlende 450 millioner kroner for da 17 år gamle Rodrygo. Han har nå scoret fem mål på seks kamper, alle på hjemmebane.

Benzema-dobbel

Real Madrid kjørte over Galatasaray i første omgang. I det 14. minutt ble hjemmelaget tildelt straffe. Hadde Rodrygo tatt det, kunne han ha scoret det raskeste hat tricket i Champions League-historien.

Istedenfor tok Sergio Ramos den selv, og kapteinen chippet den – på sedvanlig vis – selvsikkert i mål.

Kort tid før pause var det igjen duket for Real Madrid-fansens nye yndling. Rodrygo snappet opp en løs Galatasaray-pasning, brukte farten til å skaffe seg rom og serverte ballen på et sølvfat til Benzema foran mål.

Med ni minutter igjen scoret Benzema sitt andre for dagen.

Real Madrid gikk langt i å sikre seg avansement fra gruppen. «Los Blancos» ligger på andreplass med sju poeng, og har fem poeng ned til Club Brugge. Det er to kamper igjen.

PSG er klar for åttedelsfinale etter onsdagens seier over nettopp Club Brugge.