PRESSET: Unai Emery er under hardt press. Her sukker han etter Vitórias sene utligningsmål i Europaligaen onsdag.
PRESSET: Unai Emery er under hardt press. Her sukker han etter Vitórias sene utligningsmål i Europaligaen onsdag. Foto: Miguel Riopa

Tror Emery kan ryke i landslagspausen

– Han er manageren som står i størst fare for å ryke i Premier League, mener TV 2s ekspert.

Lørdag fra kl. 18.00: Se Leicester-Arsenal på TV 2 Sport Premium eller Sumo!

Én seier på de siste seks kampene i alle turneringer. Det er fasiten for Arsenal og Unai Emery.

At de har rotet bort ledelser i de fire siste kampene, gjør ikke saken noe bedre for den hardt pressede spanjolen.

Onsdag skjedde det igjen da lille Vitória utlignet på overtid i Europaligaen.

– Det virker som at de går på tomgang, og det er ikke noe særlig tegn på at det kommer til å snu med det første, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller.

– Dårlig match

Forrige sesong likte fotballeksperten det han så av Emerys lag, og tenkte at en del ting var annerledes fra Wenger-dagene. Så kom vårsesongen.

– Da skuffet de veldig, veldig ofte. Det har fortsatt inn i den nye sesongen. Jeg tror at den troppen og stallen trenger noe nytt, sier Stamsø-Møller.

Den spanske manageren har etter hvert fått flere og flere av supporterne mot seg. TV 2s fotballekspert ser ikke for seg at han kommer til å vinne dem tilbake med det første.

– Flere og flere har mistet troen. Jeg tror heller ikke han vinner tilbake spillergruppen 100 prosent før han har mange gode resultater på rad. Jeg klarer ikke å se det skje med det første med ham som trener. Det virker som en litt dårlig match akkurat nå, mener han.

– Kan bli nådestøtet

Neste kamp er alt annen enn enkel for Emery. Da møter Arsenal Leicester borte, som i øyeblikket ligger på tredjeplass i Premier League. Skulle Emerys mannskap tape, vil de ligge ni poeng bak sesongens overraskelse.

– Det kan bli nådestøtet. Man skal ikke se bort fra det. Det kommer an på hvordan laget ser ut, men hvis de taper med et par-tre mål, er jeg redd han er ferdig der, spekulerer Stamsø-Møller.

Etter Leicester-kampen får Arsenal-ledelsen pusterom på grunn av landslagspausen.

– Landslagspausen er en veldig typisk tid der klubber enten bytter trener eller jobber hardt for å finne en erstatter, påpeker TV 2s fotballekspert.

Tidligere Arsenal-spiller Paul Merson er av samme oppfatning.

– Han er heldig om han beholder jobben dersom han taper der, skriver Merson i sin spalte for Sky Sports.

– Saken blir ikke noe bedre av at fansen har snudd. De buer og roper «du vet ikke hva du gjør». Det er ikke bra, spesielt ikke før landslagspausen – en pause der Emerys posisjon står i fare om de taper for Leicester, fortsetter han.

Skjebnemåned

Skal en tro Mirror-journalisten John Cross, som følger Arsenal tett, er november en skjebnemåned for den hardt pressede manageren.

Ledelsen skal stå fast på at de ønsker å gi Emery en sjanse til å snu den vonde trenden. Jobben hans er angivelig ikke i umiddelbar fare, men samtidig forventes det at han skal klare en topp fire-plassering.

– Arsenal kan være ni poeng bak om de taper for Leicester på lørdag, og det er en økende frykt at klubben vil handle dersom det er en overhengende fare for at topp fire ryker innen jul, skriver Cross.

Det er blitt spekulert på at manageren i tillegg til å miste supporterne, har mistet støtte fra flere i spillergruppen. Ifølge den velrenommerte The Athletic-journalisten David Ornstein, stemmer det.

– Man kan trygt si at han ikke har støtte fra hele spillergruppen. Hovedbekymringen fra noen av spillerne er at de savner en identitet og klarhet over hva som ønskes fra dem. Samtidig sies det at majoriteten av spillerne og støtteapparatet er bak ham, skrev Ornstein etter uavgjortresultatet mot Crystal Palace i slutten av oktober.

Lørdag fra kl. 18.00: Se Leicester-Arsenal på TV 2 Sport Premium eller Sumo!