MAGIKER: Hans Petter Secker (42) fra en tidligere opptreden på Norske Talenter. Ikveld skal han vise et triks han aldri kan gjøre igjen.
MAGIKER: Hans Petter Secker (42) fra en tidligere opptreden på Norske Talenter. Ikveld skal han vise et triks han aldri kan gjøre igjen. Foto: TV 2

Viser triks som aldri har blitt vist på TV før

Magiker Hans Petter Secker (42) har øvd på trikset for kveldens Norske Talenter i 2,5 år. Det kan bare vises én gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag er det klart for ny semifinale i den tiende sesongen av «Norske Talenter» på Fornebu.

Ni deltakere kjemper om plass i finalen, og må framføre sine kunster for dommerne Mia Gundersen, Mona Berntsen, Bjarne Brøndbo og Janne Formoe.

Uforståelige triks

En av disse deltakerne er magiker Hans Petter Secker, som i første runde trollbandt både dommerne og publikum med sine utrolige og uforståelige triks.

Denne gang skal han vise et triks som han har øvd på i 2,5 år. Etter han har vist det på TV fredag kveld, kan han aldri vise det igjen. Han påstår også at det aldri har blitt vist på TV før.

– Ingen andre har gjort noe lignende. Jeg har klekt det ut i mitt galskapshode, sier Secker.

– Hvorfor kan den ikke vises flere enn en gang da?

– Det vil man få svar på hvis man ser sendingen på fredag.

Kunne blitt rik på å helbrede

Secker har etter sin audition hvor han gjorde hypnose og magiske triks, blitt kontaktet av flere som vil at han skal helbrede dem.

Det førte til at han til slutt måtte gå ut på sin egen Facebook-side og fortelle folk at han dessverre ikke kan heale mennesker.

– Det kunne jeg blitt millionær på, det er ikke noe problem med etterspørselen der. Men jeg har veldig høy etisk moral på det. Jeg tar ikke penger fra folk som er i en sårbar situasjon. Jeg sier at det jeg gjør er underholdning, er du syk så må du gå til lege, eller så må du snakke med en psykolog. Det er jo andre som nylig har tjent veldig gode penger på dette her da, men jeg er veldig imot det, forteller Secker.

Ingen grenser

Secker lærte å trylle av moren da han var fire år. Siden den gang har snøballen rullet og han har til og med opptrådt på et av USAs mest populære show Penn & Teller på en av de største scenene i Las Vegas.

Magikeren har forbauset mange med sine uforståelige triks, som gjerne innebærer hypnose og tankestyring. Selv mener han at det ofte kan gå galt, men at publikum ikke legger merke til det fordi han selv kontrollerer hva publikum skal huske, ved hjelp av psykologiske triks.

– Alle stoler på hukommelsen, men hukommelsen er det minst troverdige du har. Det du husker ti sekunder etter at jeg har opptrådt, det er ikke nødvendigvis det som skjedde, sier han.

Han legger til at folk ofte blir forbauset hvis de ser på videoklipp i etterkant og oppdager at det de trodde skjedde, faktisk ikke stemmer med videobeviset.

Tankeleser?

Hvis det nå var mulig å lese tanker, kan man i alle fall tenke seg at det kan by på spenning og utfordringer for de nærmeste rundt. Tryllekunstneren forteller om første gang han møtte samboeren.

– Jeg sa til henne «bare for deg selv så kan du telle alle gangene du har vært forelsket, deretter teller du alle gangene du har hatt kjærlighetssorg, og så teller du antall kjærester du har hatt. Til slutt ganger du det med et tall som bare du vet», forteller Secker.

Samboeren fikk hun opp et langt tall.

– Så sa jeg «nå skal vi se om vi kan finne din utkårede, så tast inn det nummeret på telefonen og ring det». Og da ringte det jo i lomma mi da, og resten er historie, ler Secker.

Trylletriks!

Vil du at Hans Petter Secker skal gjette alderen og skostørrelsen din?

Finn frem kalkulatoren på telefonen!

  • Tast inn sko-størrelsen din (rund opp til nærmeste hele tall)
  • Gang med 5 (trykk =)
  • Legg til 50 (trykk =)
  • Gang med 20 (trykk =)
  • Hvis du allerede har hatt bursdag i år: legg til 1019. Hvis du IKKE har hatt bursdag i år: legg til 1018.
  • Trekk fra året du ble født (for eksempel 1980 eller 2003) (trykk =)

Du har svaret!

De to første sifrene i svaret er sko-størrelsen din, og de to siste er alderen din!

(Hvis du er under 10 år, er det siste sifferet alderen din).

Se Norske Talenter direkte på TV 2 fredag klokken 19.30, eller på TV 2 Sumo.