GROVT TYVERI: Noen har knust en rute og brutt seg inn i Rogaland krigshistoriske museum. Verdifulle gjenstander fra andre verdenskrig er stjålet.
GROVT TYVERI: Noen har knust en rute og brutt seg inn i Rogaland krigshistoriske museum. Verdifulle gjenstander fra andre verdenskrig er stjålet. Foto: Kristian Myhre / TV 2

Grovt tyveri fra museum i Rogaland – gjenstander fra krigen forsvunnet

SOLA (TV 2): Politiet etterlyser tips etter at verdifulle originale gjenstander er stjålet fra et museum på Sola i Rogaland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Innbruddet har skjedd på Rogaland krigshistoriske museum på Sola, opplyser operasjonsleder Olaug Bjørnsen i Sør-Vest politidistrikt.

Det er usikkert når tyveriet skjedde.

– Det ble oppdaget på mandag. Det er mulig det har skjedd i løpet av helgen, sier operasjonslederen.

Store verdier

En patrulje har vært på stedet og har foretatt åstedsundersøkelse.

– Det er gjenstander fra andre verdenskrig som er stjålet, sier hun.

Gjenstandene er tyske og det er snakk om flere verdifulle klenodier.

– Det er blant annet hjelmer, tomhylser og en spesiell type henger til moped. Det er anslått at gjenstandene er verdt over 100.000 kroner, sier Bjørnsen.

– Trist og leit

Museet er en privat stiftelse som blir drevet av 10-15 entusiaster på fritiden.

Klenodiene har ikke stått utstilt, men har vært plassert på et lager. Formannen i stiftelsen synes dette er trist og leit.

– Det er veldig kjedelig. Dette er verdifulle og originale gjenstander, som vi har samlet inn i over 30 år. Vi holder nå på å lage lister for å få en oversikt over hvilke gjenstander som er borte, sier Allan Børge Sørensen til TV 2.

Formannen sier han håper de gamle gjenstandene kommer til rette og ber folk i samlermiljøene følge med på om noe skulle dukke opp for salg.

LAGRET: En rekke tyske gjenstander fra andre verdenskrig har vært lagret i dette lageret på Sola. Politiet har ingen mistenkte etter at noen nylig brøt seg inn i bygningen. Foto: Kristian Myhre / TV 2
LAGRET: En rekke tyske gjenstander fra andre verdenskrig har vært lagret i dette lageret på Sola. Politiet har ingen mistenkte etter at noen nylig brøt seg inn i bygningen. Foto: Kristian Myhre / TV 2

Ingen mistenkte

Politiet har foreløpig ikke noen mistenkte og kan ikke si noe om hvor godt gjenstandene var sikret. Innbruddet skal ha skjedd etter at en rute ble knust.

Nå vil politiet gjøre flere etterforskningsskritt og har håp om å oppklare saken.

– Et hvert innbrudd der det blir stjålet verdier ser vi alvorlig på. Her er det gjenstander fra krigens dager som også har en affeksjonsverdi, sier Bjørnsen.

Politiet ønsker tips i saken på telefon 02800.