MASSAKRE: Ni mennesker mistet livet i en massakre gjennomført av et meksikansk narkotikakartell.
MASSAKRE: Ni mennesker mistet livet i en massakre gjennomført av et meksikansk narkotikakartell. Foto: STR/AFP

mormoner-massakren:

Mistet kona og åtte familiemedlemmer – så ble datteren funnet i live i dødsbilen

Syv måneder gamle Faith overlevde massakren hvor et meksikansk narkotikakartell henrettet en mormonerfamilie. Nå er far og datter gjenforent.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Syv måneder gamle Faith var i mange timer fryktet død, etter at et narkotikakartell henrettet ni av hennes familiemedlemmer.

Onsdag meddeler nær familie på Facebook at Faith, mot alle odds, er funnet i live. Nå er hun gjenforent med faren sin.

Connie LeBaron, bestemor til Faith, har delt et bilde av gjenforeningen mellom far og datter på Facebook.

– Gud er god som har spart livet hennes. Hun er en ekte engel og har gitt håp til familien vår, skriver LeBaron på sin Facebook-side.

Angrepet av narkotika kartell

Familiene kjørte i tre biler på en grusvei i et avsidesliggende fjellområde nord i Mexico da de plutselig ble beskutt mandag morgen, skriver NTB.

Ni personer ble drept, blant dem et tvillingpar på 8 måneder. De andre drepte barna var 2, 10, 11 og 12 år gamle.

Bilene ble ifølge mexicanske myndigheter angrepet av medlemmer av et narkotikakartell ved La Mora i delstaten Sonora. Ifølge sikkerhetsminister Alfonso Durazo kan angriperne ha trodd at familiene tilhørte et rivaliserende narkotikakartell fordi de kom kjørende i flere store firehjulstrekkere.

Familiene skal ha kjørt den samme veien flere ganger tidligere uten å ha følt seg truet.

– Vi trodde hun var død i seks timer

Tanten til Faith, Jolie Galaz, har gjennom flere Facebook-innlegg uttrykt sine tanker om tragedien som har rammet familien hennes. Galaz deler blant annet hvordan familien i mange timer trodde at Faith var død.

– Vi trodde hun var død i over seks timer, men da hjelpen kom til åstedet fant de min dyrebare niese på bakken i kjøretøyet. Vi tror svingersøsteren min har kastet henne bak dit for å redde livet hennes, skriver tanten på Facebook.

Selvom det har vært en stor tragedie for mormonerfamilien, skriver Galaz at det også har kommet gode ting ut av det.

– I all denne tragedien har det også skjedd mirakler! Gud er god og vi vil aldri miste troen og vil fortsette å be, skriver Galaz.

Kjemper mot vold

Julian Le Baron mistet kusinen sin og de fire barna hennes i angrepet. Han sier at tre personer er pågrepet, skriver NTB.

De siste årene har to andre medlemmer av LeBaron-familien blitt drept, noe som har ført til at Julian LeBaron har engasjert seg i kampen mot voldskriminalitet.

– Vi er veldig opprørt og har det svært vondt etter det som skjedde i går. Det er massevis av drapsmenn i fjellene, sier han til TV-kanalen Televisa.

I fjor ble nesten 36.000 mennesker drept i Mexico.