endelig en ordentlig trenerduell igjen:

«Klopp vs Pep»: – Det er fantastisk. Dritdigg

Ekspertene hyller «mind games» mellom trenerprofilene og bringer til bordet et uttrykk som i utgangspunktet stammer fra politikken til å beskrive dem.

Se Liverpool-Man City søndag 17.30 på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

Søndag er det duket for sesongens første møte mellom gigantene Liverpool og Manchester City, som etter alle solemerker skal kjempe om ligatittelen i Premier League også denne sesongen.

I opptakten til kampen bringes nok en gang begrepet «mind games» til bordet, ettersom Pep Guardiola har vært ute og beskyld Sadio Mané for å filme og deretter fått svar av Jürgen Klopp.

Duellen mellom de to managerne hylles i TV 2s Premier League-podkast.

– Det er fantastisk. Forrige sesong var de jo greie mot hverandre hele veien, selv om de kjempet helt inn til døren. Ingen sa noe stygt og sa bare at det andre laget var så innmari gode.

– Vi har hatt noen sånne fantastiske dueller utenfor banen med Ferguson-Wenger, Mourinho-Wenger, Ferguson-Benitez, Mourinho-Benitez... Jeg synes det er dritdigg, sier programleder Kasper Wikestad.

Han elsker at Klopp tenner til i intervjusetting og snakker om taktiske fellinger fra Guardiolas lag, og får også støtte av Mina Finstad Berg. Hun har bitt seg merke i Guardiolas endring i tilnærming siden tiden i Spania.

– Det er fascinerende å se Pep Guardiola i det der. Han har tidligere vært veldig kritisk til måten Mourinho opptrådte på, spesielt i Spania, der han hausset opp El Clasico. Han syntes det var så mye «mind games» med spillet i mediene og pressekonferanser der alt var så slitsomt med stikk frem og tilbake. Men nå er det jo han, i langt større grad enn Klopp, som drar det nå i Premier League, sier TV 2s fotballblogger- og ekspert.

Unik evne lanseres: – Det kalles for budskapsdisiplin

Simen Stamsø-Møller er fascinert over at Guardiola, til tross for at han normalt sett alltid fremstår kjedelig i intervjusetting, lirte av seg frasene om Mané som filmer, og mener også at begge aktører er ekstremt flinke til å styre intervjuene i den retningen de ønsker.

– Han får noen ganger gode spørsmål og noen ganger veldig dårlige spørsmål, men han svarer jo bare «basic» hele tiden. Det var litt det samme tilfellet nå. Han får et litt kjedelig spørsmål, og plutselig så bare putter han inn noe. Men så vil han jo selvfølgelig ikke svare på noe oppfølging.

– De to gutta der styrer alt i intervjusettinger. Det synes jeg er morsomt. Både Klopp og Guardiola. Det er litt som politikere. Bare planlegg svaret ditt, så er det ingen som husker hva spørsmålet var. Slik virker det som om det er hver gang Klopp og Guardiola får spørsmål, sier Stamsø-Møller,

Finstad Berg, som også er språkviter og har vært politisk engasjert i mange år, presenterer et begrep fra en helt annen enn fotballverden for å sette navn på situasjonen ekspertkollegaen skisserer.

– I politikken kalles dette ofte for budskapsdisiplin. Du har drillet på forhånd hva budskapet ditt er, og så har du funnet ulike måter du skal få frem det på. Samme hva du er blitt spurt om og samme hva folk prøver å grave i, så skal du ha budskapsdisiplin. Bestem deg for tre ting før du går inn. «Dette er det som skal sitte igjen. Dette er den historien jeg skal fortelle.» Det er det både Klopp og Guardiola gjør, sier hun.

Les også: TV 2-ekspertenes roller og bindinger

Klopp er den som har slått Guardiola flest ganger

Siden Pep Guardiola startet som manager, i Barcelona i 2008, er Jürgen Klopp den motstandermanageren som har påført ham flest tap. Hele sju ganger har tyskeren tatt innersvingen på sin spanske duellant. Fotballskribent Raphael Honigstein, som har fulgt dem begge tett gjennom karrieren, mener allikevel at det er vanskelig på peke på at en av dem er den andre overlegen.

– Det er veldig vanskelig å si at en av dem har overtak på den andre akkurat nå. Resultatene har muligens vært knapt bedre for Klopp, men samtidig kan man argumentere med at det er Guardiola som løftet det viktige sølvtøyet ved sesongslutt. Jeg tror ikke verken Klopp eller Guardiola føler at de er foran den andre, men de går inn i denne kampen med vissheten om at det er et åpent oppgjør, sier han til Premier Leagues egen TV-kanal denne uken.

Journalisten og forfatteren, som fulgte duellantene allerede i deres tid i hans hjemland Tyskland for seks år siden, tror ikke de to har noe spesifikt forhold seg imellom. Guardiola vant ligaen tre år på rad med Bayern mellom 2013 og 2016, de to første av dem med Klopp som direkte opponent i form av hans stillings som Borussia Dortmund-sjef.

– Det er definitivt mye respekt mellom dem, som kan dateres tilbake til tiden i Tyskland og som fremdeles eksisterer. Med tanke på rivaliseringen, så tenker jeg ikke nødvendigvis at de ser på det som en personlig rivalisering. Det er en større historie for Klopp. Guardiolas Bayern og City har stått mer i veien for hans Dortmund og hans Liverpool enn han har stått i veien for dem, sier Honigstein, uten å glemme at det var Klopps Liverpool som slo ut City av Champions League da de var alles favoritt til tittelen for to sesonger siden.

I videoen under ser du også hvordan Honigstein hyller de to for å kontinuerlig utvikle seg som managere, og hvorfor han mener de begge er under et stort press!

Se Liverpool-Man City søndag 17.30 på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!