Raser på børsen

Norwegian-aksjen faller kraftig på børsen etter tirsdagens nyhet om at selskapet måtte hente inn nye milliarder.

FALLER: Fungerende konsernsjef og finansdirektør i Norwegian, Geir Karlsen, da han presenterte tallene for tredje kvartal 2019. Selskapet faller på børsen onsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FALLER: Fungerende konsernsjef og finansdirektør i Norwegian, Geir Karlsen, da han presenterte tallene for tredje kvartal 2019. Selskapet faller på børsen onsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ved 10.30-tiden onsdag hadde Norwegian-aksjen falt rundt 8,5 prosent på Oslo Børs sammenlignet med sluttkursen tirsdag.

Tirsdag kveld hentet flyselskapets konstituerte konsernsjef Geir Karlsen inn 2,5 milliarder kroner gjennom utstedelse av nye aksjer i selskapet og en konvertibel obligasjon.

Det er tredje gang Norwegian har hentet inn penger det siste halvannet året.

– Nå har vi litt mer rom på likviditet og kapital, slik at vi kan gi full gass i det som er viktigst: At selskapet skal tjene penger, sier Karlsen til Dagens Næringsliv onsdag.

Det hardt prøvede flyselskapet vurderer en rettet emisjon på opptil 27,25 millioner nye aksjer som på dagens kursnivå tilsvarer rundt 1,2 milliarder kroner. I tillegg skal det utstedes et obligasjonslån på 175 millioner dollar, drøyt 1,6 milliarder kroner.

Nyheten kom i en børsmelding tirsdag ettermiddag og skal ifølge selskapet sikre finansieringen ut 2020.

I midten av september sa långiverne ja til å gi Norwegian betalingsutsettelse på to obligasjonslån på til sammen 3,4 milliarder kroner. Utsettelsen fikk det nødvendige flertallet da obligasjonseierne var samlet i regi av Nordic Trustee i Oslo mandag 16. september.

– Det gir oss økt finansielt spillerom framover. Vi mener at det viser tro på vår strategi og støtter de viktige tiltakene som Norwegian gjør for å gjenoppnå lønnsomhet, sa Geir Karlsen, Norwegians konstituerte konsernsjef, da.

Ifølge konsernsjefen var selskapet i rute mot målet om kostnadskutt på to milliarder kroner i 2019.

(©NTB)