BEVÆPNET: Delstatspolitiet i Chihuahua på jobb etter massakren mandag.
BEVÆPNET: Delstatspolitiet i Chihuahua på jobb etter massakren mandag. Foto: Christian Chavez/ AP / NTB scanpix

Trump vil ha krig mot kartellene i Mexico etter massakre

Donald Trump tilbyr Mexico hjelp til å krige mot narkokartellene etter massakren mandag, der seks barn og tre kvinner med amerikansk statsborgerskap ble drept.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tilbudet om krigshjelp fra USA kommer etter drap på personer med dobbelt statsborgerskap i Mexico.

Væpnede angripere skjøt mot LeBaron-familien, en storfamilie med mormoner som migrerte fra USA til Mexico på slutten av 1800-tallet.

Familien kjørte i tre biler nord i Mexico ved grensen til USA da de plutselig ble beskutt mandag morgen.

Ni personer ble drept, og seks barn ble skadd i skytingen. Bilene ble ifølge mexicanske myndigheter angrepet av medlemmer av et narkotikakartell ved La Mora i delstaten Sonora.

Angriperne skal ha trodd at familiene tilhørte et rivaliserende narkotikakartell fordi de kom kjørende i flere store firehjulstrekkere.

– Hvis Mexico trenger eller ber om hjelp til å utrydde disse monstrene, er USA rede, villige og i stand til å involvere seg og gjøre jobben rask og effektivt, skriver Trump på Twitter.

– Du trenger en hær!

Han hyller sin mexicanske motpart, president Andres Manuel Lopez Obrador, for å prioritere kampen mot narkohandel, men sier at kartellene er blitt for store og mektige, «så noen ganger trenger du en hær for å bekjempe en hær!".

– Tiden er nå inne for Mexico, med hjelp fra USA, til å føre KRIG mot narkokartellene og feie dem av jorda overflate, fortsette Trump.

– Ellers takk

Lopez Obrador sier han vil ta imot «alt nødvendig samarbeid» for å finne rettferdighet for ofrene.

Den populistiske venstrepolitikeren har imidlertid erklært slutt på narkotikakrigen i Mexico og er ikke ute etter å starte en ny en.

– Vi er ikke enige med Trump på det punktet, kommenterer han til pressen.

– Krig er synonymt med irrasjonalitet, sier han.