Trekker tilbake Sons røde kort etter Gomes-skaden

Tottenhams Heung-Min Son slipper unna det røde kortet som han fikk etter taklingen på André Gomes.

Det røde kortet som Heung-Min Son fikk etter taklingen av Evertons André Gomes er trukket tilbake av det engelske fotballforbundet. Konklusjonen er at forseelsen ikke kvalifiserte til utvisning.

Son vil være tilgjengelig for Tottenham i deres tre neste Premier League-kamper, melder Sky Sports.

Dermed nådde Tottenham gjennom med sin anke i saken.

– Jeg var trygg på det ville bli omgjort. Etter kampen var vi litt forvirret. Det er helt rettferdig at han nå slipper karantene, sa manager Mauricio Pochettino da han møtte pressen tirsdag.

Skrevet ut av sykehuset

Gomes fikk ankelen fullstendig ut av posisjon i søndagens 1-1-kamp mot Tottenham i Premier League. Gomes ble fraktet itl sykehus, der han mandag ble operert.

Tirsdag melder Everton at 26-åringen nå er utskrevet fra sykehus.

– Han vil fortsette rehabiliteringen under tilsyn av Evertons medisinske apparat, heter det i en pressemelding på Premier League-klubbens hjemmeside.

Skrekkskaden gjør at 26-åringen sannsynligvis mister resten av sesongen.

Gomes ble skadd sent i kampen etter en hard takling fra Tottenhams Son Heung-min. Taklingen førte til at Gomes kolliderte med Serge Aurier i etterkant.

Smertene var voldsomme for portugiseren, og det var en rekke medspillere som forsøkte på roe ham ned før han fikk nødvendig hjelp.

Son er utestengt i tre kamper etter at han fikk rødt kort for taklingen, men Tottenham har anket avgjørelsen. Sørkoreaneren gråt da han oppdaget hvordan ankelen til Gomes så ut etter skaden.

(©NTB)