Tirsdag morgen klokken 07.00 ble skattelistene for 2018 offentliggjort. I år som i fjor er Kjell-Inge Røkke den rikeste mannen i Norge med en formue på 18,6 milliarder kroner.

Men Røkke er ikke den eneste som kan le hele veien til banken. Det kan også mange av de som livnærer seg på dine og mine handleturer på matbutikken.

Se hele listen nederst i saken!

Trøndere på topp

Øverst på topp finner vi de trønderske brødrene Ole Robert Reitan og Magnus Reitan. Sammen med sin far Odd Reitan eier de Rema 1000, Narvesen og 7-Eleven.

48 år gamle Ole Robert Reitan troner øverst på lista. Han er administrerende direktør i selskapet og hadde i 2018 en inntekt på 103.344.675 kroner. 48-åringen skattet 71.935.472 kroner.

Like bak på lista finner vi lillebror Magnus Reitan. Han er administrerende direktør i Reitan Convenience som blant annet eier Narvesen i Norge, Latvia og Litauen samt 7-Eleven i Norge, Sverige og Danmark.

Han tjente vesentlig mindre enn sin storebror med 27.869.680 kroner. Men begge brødrene kan skilte med en solid formue på drøye 4,6 milliarder kroner.

Deres far Odd Reitan ligger på en 14. plass med snaue 5,3 millioner i inntekt. Han hadde imidlertid en formue på seks milliarder. Det vil si at Reitan-familien har en formue på nærmere 14 milliarder kroner til sammen.

Rike familier

Lillebror Reitan er likevel langt foran tredjeplassen. Der finner vi tidligere konsernsjef i Orkla, Peter Arne Ruzicka. I mars i år ble det kjent at han gir seg. Året før tjente han 13,8 millioner kroner.

I fjor var det ASKOs styreformann Torbjørn Johannson som tronet øverst på lista med en inntekt på rett under 19 millioner kroner. Han er onkelen til konserndirektør Johan Johannson i NorgesGruppen. NorgesGruppen står blant annet bak butikkjeder som Kiwi, Meny og Joker.

I år har imidlertid Torbjørn Johannson ramlet ned på 6. plass på lista over matvarekongene med best inntekt. Da tjente han 8,6 millioner kroner.

En annen familie som har grunn til å smile er familien Lykke fra Trondheim. De eier Bunnpris, og administrerende direktør Christian Lykke hadde en inntekt på 4,5 millioner kroner. Hans far Trond Lykke følger like bak med 4,3 millioner.

Men de to har en formue på nesten 400 millioner kroner til sammen.