FAST BESTEMT: I den nye dokumentaren «Britney Spears: Breaking Point» forteller flere av personene rundt Britney Spears om superstjernens sammenbrudd i 2007.
FAST BESTEMT: I den nye dokumentaren «Britney Spears: Breaking Point» forteller flere av personene rundt Britney Spears om superstjernens sammenbrudd i 2007. Foto: AP

Ny dokumentar:

– Derfor barberte Britney Spears av seg håret

I 2007 valgte verdens største pop-prinsesse Britney Spears å barbere seg alt håret. I den nye dokumentaren «Britney Spears: Breaking Point» forteller de som møtte henne denne kvelden sin versjon av det som skjedde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 2007 hadde Britney Spears et sammenbrudd foran åpent kamera.

Etter å ha sjekket ut av rehab, barberte hun av seg håret, stormet inn i et tatoveringsstudio, angrep paparazzier med en paraply og satte seg gråtende på en fortauskant.

I den nye dokumentaren «Britney Spears: Breaking Point», som ble sendt på britiske Channel 5 søndag, forteller blant annet tatovøren om hvordan det var å møte Britney denne kvelden.

Fikk to tatoveringer

Det var tatovør Emily Wynne-Huhges som var på jobb da Britney plutselig kom inn i tatoveringsstudioet.

– Det var et sinnsykt bråk utenfor. Jeg skjønte ikke hva som skjedde – om det var et opprør utenfor. Så kom blitslysene. Døra åpnet seg sakte, og en person med hette kom inn døra, sier hun.

Hun påstår at Britney fortalte henne at hun akkurat hadde barbert av seg alt håret fordi hun var lei av å bli tatt på.

– Jeg la merke til at håret hennes var borte. Jeg husker at jeg spurte henne: «Hvorfor barberte du hodet?», og svaret hennes var litt rart. Det var: «Jeg vil ikke at noen skal ta på hodet mitt. Jeg vil ikke at noen skal ta på håret mitt. Jeg er drittlei av folk som tar på håret mitt», sier hun.

Britney fikk to nye tatoveringer av Emily: Et kors på hofta, samt rosa lepper på håndleddet.

KAOS: Britney Spears ble daglig jaktet på av paparazziene. Her forlater hun rettsalen i Los Angeles etter en høring om foreldreretten til sine to sønner 26. oktober 2007.
KAOS: Britney Spears ble daglig jaktet på av paparazziene. Her forlater hun rettsalen i Los Angeles etter en høring om foreldreretten til sine to sønner 26. oktober 2007. Foto: Robyn Beck/AP

Det har flere ganger blitt spekulert i hvorfor pop-prinsessen raket av seg det blonde håret.

Kilder som angivelig har vært nær Spears, har påstått at hun gjorde det for å hedre tanta, som døde av kreft, mens andre har skrevet at hun hadde kjærlighetssorg.

Andre har påstått at hun ville gjøre opprør mot moren, Lynne Spears (64), mens noen har uttalt at Britney trodde at hun kunne unngå narkotester ved å fjerne håret på hodet.

– Bestakk livvaktene

Frisøren Esther Tognozzi var på jobb da Britney en time tidligere ankom salongen hennes, og fortalte at hun ville barbere hodet.

SKANDALEOPPTREDEN: Britney Spears opptrer under MTV Video Music Awards i Las Vegas i oktober 2007.
SKANDALEOPPTREDEN: Britney Spears opptrer under MTV Video Music Awards i Las Vegas i oktober 2007. Foto: Kevin Winter/AP

– Hun hadde to livvakter som visstnok skulle passe på at paparazziene ikke fikk noen bilder, og en av dem åpnet gardinene flere ganger, påstår Tognozzi.

Hun sier at hun først ikke skjønte hvorfor livvakten gang på gang åpnet gardinene på baksiden av salongen, da hun trodde at det ikke var noen der.

– Noen dager senere forsto jeg hvorfor han åpnet dem. En fotograf gjemte seg der for å ta bilder, hevder hun.

Hun sier at Britney var fast bestemt på å barbere av seg håret.

– Hun satte seg i stolen min, og jeg sa: «Hva skjer? Kan jeg hjelpe deg?», og hun sa: «Jeg vil barbere av meg håret». Jeg sa: «Nei, det vil du ikke», og hun sa: «Åh, jo, det vil jeg».

RABALDER: Barberingen skapte overskrifter verden rundt. Foto: Faksimile
RABALDER: Barberingen skapte overskrifter verden rundt. Foto: Faksimile

Deretter skal Britney ha tatt tak i en barbermaskin og begynt å barbere av seg håret.

Klatret oppå hverandre

Frisøren beskriver det enorme presseoppbudet utenfor salongen som «galskap».

– Jeg trodde at de skulle ta livet av hverandre. De forsøkte å klatre oppå hverandre for å få et bilde, og en av livvaktene dekket over døra på forsiden med en kappe. Med en gang de hørte at hun gikk ut sidedøren. Jeg mener ... Hvis du hadde sett salongen min... Jeg hadde porter på hver side. De klatret på portene for å få det første bildet av henne. Jeg var redd for at noen skulle bli skadet. Det var galskap, sier hun.

I dokumentaren sier tidligere paparazzi Damo Ramos at fotografen som fikk det første bildet av hårløse Britney, må ha tjent flere hundre tusen dollar.

– Kanskje også millioner, sier han.

COMEBACK: Britney Spears takker for prisen hun mottok under MTV Music Awards i Los ANgeles i 2008.
COMEBACK: Britney Spears takker for prisen hun mottok under MTV Music Awards i Los ANgeles i 2008. Foto: Kevork Djansezian/AP

Pause fra rampelyset

Kort tid etter sammenbruddet, sjekket Britney nok en gang inn på rehab.

RØD LØPER: Britney og kjæresten Sam Asghari under Los Angeles-premieren av «Once Upon A Time...In Hollywood» 22. juli.
RØD LØPER: Britney og kjæresten Sam Asghari under Los Angeles-premieren av «Once Upon A Time...In Hollywood» 22. juli. Foto: Kevin Winter/AP

Siden den gang har hun sakte men sikkert jobbet seg tilbake i rampelyset, og hun har gjort stor suksess med Las Vegas-showet «Piece of Me».

I slutten av september la hun ut en melding på Instagram hvor hun varslet at hun tar seg en pause for å fokusere på seg selv.

«Jeg håper at dere ikke har glemt meg! Jeg tar denne overgangen i livet mitt for å fokusere på hva jeg virkelig vil. Jeg har jobbet nonstop i showbiz siden, vel, jeg var åtte år gammel i showbiz. Noen ganger er det bra å stanse og reflektere! Jeg savner dere alle. Jeg har virkelig den beste fansen i verden,» skrev hun.