NARKOTIKA: Den 78 år gamle mannen fra Beligia kom hit men ikke lenger da det kom frem at han hadde over en kilo kokain i bagasjen..
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
NARKOTIKA: Den 78 år gamle mannen fra Beligia kom hit men ikke lenger da det kom frem at han hadde over en kilo kokain i bagasjen.. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

78-åring fra Belgia stoppet på Gardermoen med 1,4 kilo kokain

En eldre mann fra Belgia er dømt til fengsel i tre år og seks måneder etter at han i fjor vinter ble stoppet med narkotika i kofferten, skriver Romerikes Blad.

Ifølge dommen fra Øvre Romerike tingrett gjorde mannens koffert utslag på tollernes hurtigtest og ble videre overlevert til politiet, som fant to pakker med til sammen 1,396 kilo kokain under foret på kofferten, skriver avisa.

78-åringen ble pågrepet av politiet og har sittet varetektsfengslet til saken hans kom opp for retten. Belgieren nekter straffskyld for innførsel av narkotika og har forklart at han trodde at det var penger han fraktet, og ikke narkotika.

Den eldre mannen er dømt til 3 år og 6 måneders fengsel, der 1 år og 6 måneder er betinget.

– Tiltalte har hele tiden sagt at han ble lurt til å frakte narkotika til Norge. Dommen vil derfor bli anket, sier 78-åringens forsvarer, Knut-Ole Bakke Hansen, til Romerikes Blad.

(©NTB)