HYTTE: Det var like ved Trollfjordhytta at skredet gikk. Bildet er et arkivfoto fra DNT.
HYTTE: Det var like ved Trollfjordhytta at skredet gikk. Bildet er et arkivfoto fra DNT. Foto: Marius Dalseg/DNT.

Mann tatt av skred på vei hjem fra styresamling i Turlag

En mann i 50-årene som var styremedlem i Vesterålen turlag, ble søndag tatt av et snøskred ved Trollfjordhytta. Han ble funnet av redningsmannskaper og er ikke livstruende skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ved 12.30-tiden søndag meldte politiet i Nordland at det har gått et skred ved Trollfjordhytta i Nordland.

Et helikopter ble raskt sendt til stedet, og ankom i 13-tiden. En lege, samt to hundeekvipasjer var da på plass og søkte i området sammen med en alpin redningsgruppe.

Utenfor livsfare

Klokken 13.45 melder politiet at den savnede er funnet og gravd frem. Personen puster, men er nedkjølt, og flys ut av redningshelikopteret.

Like før klokka 17 melder Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) på Twitter at mannen i 50-årene er stabil og ikke livstruende skadd, men at han blir på sykehus for behandling og videre oppfølging.

Turstyre på tur

Søndag kveld melder Den norske turistforening at det var et av medlemmene i styret i Vesterålen Turlag som ble tatt i skredet. Han var del av et turlag på ni personer i anledning styresamling.

– DNT er veldig glade for at dette gikk bra, og at alle som var involvert er i trygge hender. Vi vil gjerne takke redningsmannskapene og alle som bidro til at vedkommende ble funnet så fort og fraktet i sikkerhet, sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang.

Skredulykken skjedde da turgruppa skulle gå fra hytta. Turfølget gikk på truger.

Ble igjen

En person fra turfølget ble fraktet ut av redningsmannskapet sammen med den skadede.Resten av gruppa ble igjen på Trollfjordhytta, sammen med en person fra politiet, og politiet vil frakte disse ut i dag eller morgen.

Ifølge NTB har Varsom.no advart før helgen mot svake lag i snødekket som lett kan løse og skred i Nordland og Troms.

Området rundt Trollfjordhytta beskrives av Turistforeningen som et av Norges mest spektakulære vinterturmål for dem som oppsøker bratt terreng vinterstid.