KALDT: Slik ser det ut på E6 ved Alta søndag ettermiddag. Her har det vært snø i lang tid allerede.
KALDT: Slik ser det ut på E6 ved Alta søndag ettermiddag. Her har det vært snø i lang tid allerede. Foto: Statens vegvesen / webcam

Kulden fortsetter: – Har vært så kaldt som 29 minus

Det er fremdeles kaldere enn normalt for årstiden over hele landet. – Har sett temperaturer ned til 29 minus, sier meteorologen. Og snart kommer snøen til hele landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er kaldere enn normalt over hele Norge.

I Nord-Norge har det de siste dagene kommet en del snø mange steder, og også enkelte steder sør på østlandet har det snødd søndag.

Før helgen ble det varslet stort snø-fall over store deler av landet, men enkelte steder må vi nok vente til neste helg før vi kan lage snømenn, blant annet i Oslo.

Trekkfullt

Utover i uken vil vind prege værbildet mange steder, særlig langs kysten.

– Nedbøren sør i landet gir seg, og utover i uken vil det være opphold, men en del skyer. De neste dagene vil det komme en kald nordavind, sier meteorolog Beate Tveita ved Storm til TV 2.

Hun sier det kan komme enkelte snøbyger i vest og nord i løpet av uken.

– I Nord-Norge er det ordentlig vinterlig, og har vært det en stund allerede. I resten av landet blir det kaldt høstvær med skyer og vind, og vi må nok vente til det nærmer seg helg igjen før det blir snø flere steder, for eksempel i Oslo og på større deler av Østlandet, sier Tveita.

Kalde netter

For å finne en kaldere oktober måned enn årets, må du ti år tilbake i tid.

Denne kalde trenden fortsetter.

– Det vil være kaldere enn normalt iallefall de ti første dagene i november, sier Tveita.

Og temperaturene har allerede krøpet langt under minus mange steder – særlig nattestid.

– På Finnmarksvidda og enkelte steder i høyden på Østlandet har vi sett svært lave temperaturer. Det laveste jeg har sett er vel 29 minusgrader på Finnmarksvidda, men så blir det plussgrader på dagen, sier Tveita.