REKORDKAMPENS AKTØRER: Julie Jacobsen (t.v.) og Ida Alstad kunne glede seg over seier i Trondheim Spektrum.
REKORDKAMPENS AKTØRER: Julie Jacobsen (t.v.) og Ida Alstad kunne glede seg over seier i Trondheim Spektrum. Foto: TV 2 Sport 2

Norsk rekordkamp – veteran rangerer kun OL-finale høyere

Det ble også en fest på banen for de trønderske hjemmelagene.

Byåsen - Molde 26-21
Kolstad - Drammen 31-21

Med 7.013 på plass i Trondheim Spektrum for å se lørdagens to eliteseriekamper ble det satt tilskuerrekord i norsk seriehåndball.

Og de trønderske håndballprofilene vartet også opp med en fest på banen. Først var det Byåsen som vant 26-21 over Molde.

– Utenom OL-finale er dette det største jeg har vært med på i karrieren; å spille foran fullsatt arena på hjemmebane, sier Byåsen-veteran og toppscorer Ida Alstad til TV 2.

– Jeg skulle gjerne gjort dette hver kamp, fortsetter Alstad, som kan se sitt Byåsen på tredjeplass, kun målforskjell bak andreplass.

Den forrige rekorden var fra Hamar OL-amfi, der Elverum møtte ØIF Arendal i 2012. Da var tilskuertallet 6.062.

– Det var fantastisk. Det var kjempeartig å spille her. Det hadde vært topp om det var vi som hadde vunnet. Hallen, stemningen og trøkket var kjempebra. Det var en utrolig fin ramme for en håndballkamp. Det var utrolig gøy å være med på denne åpningen, sier Molde-spiller Marit Molid til TV 2.

Etter Byåsens femmålsseier fulgte Kolstad opp med en 31-21-seier over serieleder Drammen. Dermed gikk trønderne opp på førsteplass.

Bakerst på Kolstad spilte Lars Eggen Rismark en strålende kamp.

– Det er en fantastisk arena og kjempearrangement, og det er herlig å gå foran som Kolstad, Byåsen og regionen for å lage en ramme som dette. Det er et utstillingsvindu, for da kommer det enda flere på de andre hjemmekampene, sier Kolstad-keeper Lars Eggen Rismark til TV 2.