Mané ga Liverpool seieren fire minutter på overtid

Liverpool lå under 0-1 med tre minutter igjen av ordinær tid.

Aston Villa - Liverpool 1-2

Se sammendrag i videovinduet øverst!

I ellevte runde mot Aston Villa lørdag så det ut til at sesongens første tap skulle komme, men i løpet av sju minutter helt på tampen snudde kampen til 2-1-seier for Liverpool.

– Da vi scoret 1-1, tenkte jeg at uavgjort var det minste vi fortjente. Det var noe jeg ikke likte så godt i første omgang, men det var ikke nok til å tape kampen med tanke på så mye lidenskap vi viste, spesielt i andre omgang, sier manager Jürgen Klopp.

– Fantastisk mentalitet

Først var det Andy Robertson som stanget inn 1-1 med tre minutter igjen, før Sadio Mané stusset inn seiersmålet for Liverpool fire minutter på overtid.

– Vi har et godt lag og en bra stall, og mentaliteten vår er fantastisk. Da vi havnet under 0-1, hadde vi fortsatt troen. Vi skapte store sjanser som vi ikke klarte å score på, men vi prøvde, prøvde og prøvde, og endelig kom målet, sier matchvinner Sadio Mané.

Liverpool har gått 28 kamper uten tap i Premier League.

Egyptiske Trézéguet hadde gitt Aston Villa ledelsen da han styrte inn et innlegg på bakerste stolpe etter 21 minutters spill.

Samtidig slet Manchester City lenge mot Southampton, men de snudde til 2-1. Dermed er det fortsatt seks poeng ned til Manchester City, som kommer til Anfield neste søndag.

VAR-kontroverser

VAR spilte hovedrollen i bataljen på Villa Park. Først ble det ikke funnet en offside på scoringen til Trézéguet. Få minutter senere var VAR i aksjon igjen på motsatt side.

Etter 28 minutters spill satte Roberto Firmino ballen i mål etter innlegg fra Sadio Mané. Assistentdommeren vinket for offside. VAR så på avgjørelsen, og de falt ned på ikke å gripe inn. Det har skapt stor debatt i etterkant.

Liverpool slet med å få hull på Aston Villa-forsvaret, mens vertene hadde noen skumle muligheter på overganger.

Med tre minutter før full tid slo Sadio Mané et presist innlegg mot bakerste stolpe, der Andy Robertson stanget inn 1-1. Liverpool fikk blod på tann, og fire minutter på overtid stusset Sadio Mané inn 2-1 fra første stolpe.

Aston Villa ligger på 16. plass med elleve poeng etter lørdagens kamper.