VAR-kontrovers mot Liverpool: – Dette burde aldri vært lagt ut

Roberto Firmino satte ballen i mål, men scoringen ble annullert.

Aston Villa - Liverpool 1-2

Se VAR-bildene i videovinduet øverst!

Roberto Firmino satte innlegget fra Sadio Mané i mål borte mot Aston Villa etter 28 minutters spill, men scoringen som ville gitt 1-1 ble annullert for offside.

VAR så på avgjørelsen, men valgte ikke å gripe inn, men bildene overbeviser ikke alle. De har skapt stor debatt på sosiale medier, for mange mener de ikke viser at Liverpools brasilianske angriper er i offside på målet.

– Det er et pedagogisk problem. Dette burde aldri vært lagt ut. De vil kommunisere med fansen, men det oppklarer ingenting. Det kun forvirrer, mener TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt om VAR-bildene.

– De skaper bare problemer for seg selv. Det er så lite som avgjør at det er skremmende. De må ha profesjonelle folk med erfaring og kunnskap i VAR-rommet, sier tidligere Premier League-manager Tony Pulis i TV 2s studio.

I VAR-rommet brukes 3D-bilder for å komme til en avgjørelse.

– Linjen strekkes fra armhulen, og den viser at Firmino var marginalt foran Aston Villa-forsvarer Tyrone Mings, får TV 2 opplyst av Premier League.

TV 2s ekspert Simen Stamsø-Møller ser ikke at Firmino er i offside.

– Det ser ikke ut som offside på noen av bildene. Da jeg så den første reprisen, så det ut til at de var på linje. På bildene ser det ut til at han har armen i offside, og går det over fra dommerfag til anatomi, sier han.

– Skulderen skal ikke være i offside, men armen får. Jeg sitter igjen som et spørsmålstegn. Jeg ser ikke at Firmino har en annen del av resten av kroppen i offside, fortsetter Stamsø-Møller.

To sene mål av Andy Robertson og Sadio Mané snudde kampen til 2-1-seier for Liverpool. Derfor var også Jürgen Klopp meget blid i intervjusonen etter kampen. Han påpeker at det påvirker hva han tenker om VAR-avgjørelsen.

– Analytikeren vår viste meg offsidemålet til Bobby (Roberto Firmino), og det tok ett minutt før offsiden ble avdekket. Hva skal jeg si? Da vi ble introdusert dette i London, så det ut til at offside skulle være en enkel sak, men det så ut til at de måtte lete veldig godt for å se at Bobby var offside. Ingen er helt fornøyde, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp.