Robert Lighthizer er her i samtale Liu He i Beijing i februar. (Photo by Mark Schiefelbein / POOL / AFP)
Robert Lighthizer er her i samtale Liu He i Beijing i februar. (Photo by Mark Schiefelbein / POOL / AFP) Foto: Mark Schiefelbein

Reuters: USA og Kina er enige om prinsipper i handelsavtale

USA og Kina har kommet fram til enighet om prinsippene i en ny handelsavtale, skriver det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– De to sidene har gjennomført seriøse og konstruktive diskusjoner om hvordan man skal adressere de største bekymringene, og de er kommet fram til enighet om prinsippene, skriver det statlige kinesiske nyhetsbyrået på sin hjemmeside.

Opplysningene er ikke bekreftet fra annet hold, men både USAs handelsrepresentant Robert Lighthizer og finansminister Steven Mnuchin sier at det er gjort store framskritt i forhandlingene om en ny handelsavtale.

– Avtalen er ikke komplett, men vi har gjort enorm framgang, sa økonomisk rådgiver i Det hvite hus, Larry Kudlow fredag.

– De har gjort framskritt på en rekke områder og er i ferd med å løse utestående problemer, sier Lighthizer til Reuters.

Både Lighthizer og Mnuchin hadde fredag telefonsamtaler med Kinas visestatsminister Liu He, der det ble diskutert en midlertidig handelsavtale mellom USA og Kina, opplyser Det hvite hus.

Forhandlingene vil nå fortsette, men på embetsnivå, opplyser Lighthizer.(©NTB)